perjantai 27. toukokuuta 2016

KEHONHUOLLON HINTAKuinka moni teistä on joskus ajatellut, että voisinpa vaihtaa olkapääni uuteen tai kunpa saisin uuden selän? Mä myönnän ainakin monesti haaveilleeni uusista kehonosista. Välillä oisin ollut valmis maksamaan melko isonkin summan jos oisin saanut vaihtaa pari osaa mussa uusiin ja parempiin. Enkä ihan varmasti ole ainut näiden ajatusten kanssa. Uusia kehonosia kun ei valitettavasti voi jostain motonetistä tilailla kun vanhat hajoaa, joten kannattaa sijoittaa kehonhuoltoon. Sillä voi ehkäistä tota kehonosashoppailun tarvetta.

Ajauksen tasolla varmaan moni olisi oikeesti valmis maksamaan maltaita kun kerralla saisi vaihdettua vinon selän tai huonon polven uuteen ja terveeseen. Silti se kehonhuolto, hieronta, fyssari tai muu vastaava tuntuu kovin kalliilta. Monelle se raha on se kynnys. "Kyllä mä muuten kävisin hierojalla joka viikko jos olis rahaa." "Kyllä tää olkapää kaipais vähän fiksaamista, mutta fyssari on niin kallista." Silti sama henkilö voi ostaa uusia vaatteita ja käydä usein ulkona syömässä. Tavallaan ristiriitaista, kovasti haluttaisiin olla ehjiä, urheilla enemmän ja enemmän, mutta siihen ei silti olla välttämättä valmiita sijoittamaan.

Ymmärrän opiskelijana, että hierojalla tai fyssarilla käyminen tuntuu kalliilta. Urheilijana kuitenkin tajuan myös sen, miten paljon vastinetta saan rahalleni. Paljon enemmän hyödyn hieronnasta kuin uudesta paidasta. Jälleen täytyy priorisoida ja miettiä, mistä voi nipistää, jotta rahansa voi käyttää mahdollisimman järkevästi. Musta ei tunnu pahalta käyttää rahaa kehonhuoltoon, koska tiedän, että sitä todella tarvitsen.

Sama pätee ihan ilmaiseenkin kehonhuoltoon. "Kyllä mä enemmän huoltaisin kroppaani ja venyttelisin jos olis vaan enemmän aikaa." Aikakin on rahaa. Tiedän myös melko kiireisenä ihmisenä ettei kaikkeen vaan löydy aikaa. Kun on viikossa tietty määrä vapaa-aikaa ja tietyt tunnit on omistettu treeneille, uskon ja ymmärrän, että paljon mielummin nämä hetket haluaa käyttää kivoille treeneille tylsän kehonhuollon sijaan. Mutta, mikä on parasta sulle, sun kehitykselle ja sun hyvinvoinnille? Käyttämällä enemmän aikaa näihin tarve hieronnalle tai fyssarin palveluillekin hyvin todennäköisesti pienenee.

Meidän boksilla CrossFit Lahdessa joka neljäs päivä on kehonhuoltopäivä, jolloin kaikilla päivän wodeilla on ohjattua kehonhuoltoa. Tää on mun mielestä on ihan huippu juttu, sillä näin kaikki meidän treenaajat oppivat sen kehonhuollon tärkeyden. Se ei kuulu vain kilpaurheilijoille. Kehonhuollon määrä pitäisi kulkea käsi kädessä treenimäärän kanssa, joten pitäisi itekin muistaa kun treenimäärät ovat kasvaneet niin ehkei se sama määrä kehonhuoltoa enää riitä.

Kannattaa miettiä omaa aikataulua ja omaa treenimäärää, mahtuisiko sinne vähän enemmän kehonhuoltoa? Kannattaa myös pohtia, miten rahansa haluaa käyttää. Mitä todella tarvitsee ja mistä saa parhaiten vastinetta rahoilleen? Oma terveys ei mun mielestä koskaan ole huono sijoituskohde. :)
SHARE:

4 kommenttia

 1. Tunnustan haaveilleeni enemmän kuin kerran uusista varaosista kehooni. Kehonhuollon merkitystä ei voi liikaa korostaa. Onneksi siihen on nykyään alettu kiinnittämään huomiota saleilla, ohjauksen avulla tulee tehtyä venytykset yms. huolellisemmin kuin itsekseen treenatessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, ohjauksen alla tulee tehtyä kehonhuoltohommat paljon paremmin. Eikä myöskään helposti kangistu samoihin tuttuihin venytyksiin. Kannattaa siis osallistua ohjattuihin kehonhuoltotunteihin, jos niitä vaan sali tarjoaa! :)

   Poista
 2. Siis TO-DEL-LA hyviä pointteja. Itse ex-voimistelijana huollan kroppaani suhteellisen hyvin itsekseni, mutta nämä "ei ole rahaa hierontaan koska olen opiskelija" -jutut kuulostavat tutuilta...

  Se on se priorisointi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, aivan sama juttu on ollut mulla. Venyttely tulee luonnollisemmin sillä voimistelussa tehtiin aina venytyksiä, mutta just tuo hieronta on ollut rahan takia vähän vaikeeta. Nyt kuitenkin huomannut sen tarpeellisuuden ja oppinut priorisoimaan paremmin! :)

   Poista

© ELLI GROMOV

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig