tiistai 3. toukokuuta 2016

25 915Näin Reebokin uudessa mainoksessa tuon luvun. Näin on monta päivää on keskimäärin ihmisen elämässä. Tässä mainoksessa oli kyse siitä, että elämä niin lyhyt, että mitä vielä odotat. "Go push yourself!" Mulle tuli vaan vähän eri jutut mieleen, eikä oikeestaan sellasta fiilistä, että elämä ois lyhyt. Melkeenpä ihan päinvastoin, mutta tietysti sporttimerkki haluaa tuoda juuri tän näkökulman esiin ja se on tosi jees jos sillä saa ihmisiä liikkeelle. Mainoksessa mainittiin myös "There are only so many days to honor the body you've been given". Tämä lause tosiaan sopii myös siihen, mitä mulla tuli tuosta luvusta mieleen.

25 915 on aika suuri luku verrattuna esimerkiksi seitsemään. Viikko koko elämästä on oikeesti aika lyhyt aika. Niin on oikeestaan kuukausikin eikä yksi vuosikaan vielä kovin suuriin lukuihin yllä. Jotenkin sitä joskus yksi viikko vaan tuntuu ihan mielettömän pitkältä ajalta. Esimerkiksi nyt. Oon ollut vähän väliä kipeenä tavalla tai toisella eikä lyhyt lepo tai treenien kevennys ole vielä muuttanut asiaa, niin ei kai tässä auta muu kuin pitää hetki totaalilepoa. Jos kyse on ylirasituksesta niin asia kannattaa korjata ajoissa ennen kuin puhutaan pidemmistä lepopätkistä. Anyway, seitsemän päivänkin treenitauko kuulostaa mulle ihan superpitkältä ajalta. Normaalisti kun urheilee kahdesti päivässä niin wow mitä mä nyt tälle kaikelle ajalle teen. Kai se on kaikilla treenaavilla vähän sama, että lepääminen on kauheen vaikeeta. Heti tulee fiilis, että tuhlaa hyviä treenipäiviä tai nyt kehittyminen menee ihan pauselle. Tämähän ei siis pidä alkuunkaan paikkaansa. Kipeenä treenaaminen ei vie kehitystä eteenpäin, kun taas juuri se lepääminen vie palautumisen kautta. Vaikka ei ajattelisikaan mitään noista aiemmista, lepääminen voi olla silti vaikeeta. Myönnän ajattelevani niin, että hitsi kun en pääse nyt yhtään kehittämään sitä sun tätä juttua, jota todellakin pitäisi kehittää ja saada eteenpäin. Lepo on silti vaikeinta mulle siksi, koska nautin treenaamisesta niin paljon, etten haluaisi olla poissa sen parista ollenkaan. Jos siis seitsemän päivän totaalilepo riittää, on se melko lyhyt aika. Monet loukkaantumiset vie paljon paljon enemmän, mutta siltikin aina voi verrata sitä päivien määrää tuohon viisinumeroiseen lukuun. Aina voi miettiä: "Onko tämä aika elämässäni kuitenkaan kovin pitkä jakso?"

Kunnioita sun kroppaa, sä tuut viettään sen kanssa vielä aika monta päivää. Älä polta sitä loppuun, koska pelkäät menettäväsi kallisarvoista aikaa. Treeneistä tai töistä lepääminen tai sairasloma tarkoittaa vaan sitä, että sulla on pian taas mahdollisuus olla 100% mukana siinä mitä teet. Lepääminen ei oikeesti ole heikkouden merkki, se on fiksuutta. Mielummin yksi viikko 0% tehoilla, mutta ne loput kolme viikkoa 100%, kuin sitten kaikki neljä viikkoa vain 65%. Testattu on myös tuo jälkimmäinen vaihtoehto ja se on kyllä ihan surkee, en suosittele. Vaikka tästä on miljoonassa blogissa ja lehdissä kirjoitettu, ei sitä kropan kunnioittamisen tärkeyttä voi korostaa liikaa.

Mitä fiiliksiä tuo mainos ja tuo luku teissä herättää? Osaatteko samastua mun fiiliksiin? :)
SHARE:

2 kommenttia

  1. Mulla tuli ihan samoja fiiliksiä tosta mainoksesta!! :) Ja voi kyllä, pystyn todellakin samastumaan sun fiiliksiin...

    VastaaPoista
  2. Mulla tuo luku kyllä herättää mielikuvan elämän lyhyydestä, tai pikemminkin sen rajallisuudesta. Kuitenkin tunnistan tunteen, kun muutama päivä tuntuu ikuisuudelta :)

    VastaaPoista

© ELLI GROMOV

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig