tiistai 22. joulukuuta 2015

STICKY DATE PUDDING



Englanninkielinen otsikko siksi, että sticky date pudding vaan kuulostaa paremmalta kuin tahmea taatelikakku. Mutta siis kyllä, resepti tahmeaan taatelikakkuun on tulossa. Joulu on ihan nurkilla, mutta vielä ehtii hyvin leipoa kakkua joulupöytään. Perinteiset taatelikakut on yleensä aika kuivia ja kuivakakut ei kuulu ainakaan mun lemppareihin. Tätä kakkua voi musta hyvin syödä ihan ilman mitään lisukkeita, mutta nyt teki mieli kuitenkin jotain kermaista lisäksi. Älkää silti tehkö niin kuin minä, sillä kakku ei näyttänyt kauniilta kun laitoin kermaa sen väliin. Yllätyin itsekin, että sain tuon palan näyttämään kuvassa noinkin hyvältä. :D Mutta siis, jos haluatte tehdä kerman kakun kanssa, laittakaa sitä vain päälle tai tarjoilkaa se erikseen.

*Huom, vaikka kakussa käytetään kookosöljyä ja kookossokeria, tämä ei maistu tippaakaan kookokselta!

STICKY DATE PUDDING (G, M):

250 g kuivattuja taateleita
3 dl vettä
1 tl soodaa
2 dl kookosöljyä
2 dl kookossokeria
2 tl kaardemummaa
3 tl kanelia
2 kananmunaa
2 dl gluteenitonta jauhoseosta

PIPARIKERMA (G):
1,5 dl vispikermaa
150 g tuorejuustoa
0,5 dl kookossokeria
1 rkl piparkakkumaustetta

Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa, ja jätä ne miedolle lämmölle noin 15 minuutiksi välillä sekoittaen.

Vatkaa sillä aikaa kulhossa kookosöljy ja kookossokeri. (Älä sulata kookosöljyä!) Vatkaa kunnes seos on melkein tasaisen väristä.

Lisää kulhoon kananmunat, yksi kerrallaan hyvin sekoittaen.

Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja mausteet sekaisin.

Kun taatelisose on hiukan jäähtynyt, lisää sekaan sooda.

Yhdistä ensin taatelisose sokeriseokseen ja lopuksi lisää joukkoon jauhot. Sekoita kevyesti kaikki ainekset sekaisin.

Kaada taikina 20Ø kokoiseen leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Riittää siis, että leivinpaperi on vuoan pohjalla, kakku irtoaa kyllä reunoista. Paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 40 minuuttia. Kokeile tikulla jos olet epävarma kakun kypsyydestä. Jos taikinaa ei tartu tikkuun, se on valmista. Kakku tulee jäädä etenkin keskeltä hieman löysemmäksi, jotta lopputulos on sopivan kostea.

Valmista piparikerma vatkaamalla ensin kerma vaahdoksi. Lisää sitten muut ainekset joukkon ja sekoita tasaiseksi.

Siirrä kakku vuoasta tarjoilelautaselle. Koristele esimerkiksi piparikermalla ja kookosokerilla, mutta vasta kun kakku on saanut jäähtyä. Enjoy!


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© ELLI GROMOV

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig