torstai 15. lokakuuta 2015

HELSINKI SHOWDOWN FIILIKSIÄViime viikonloppuna käytiin katsomassa ja kannustamassa kavereita, meidän boxin Mirkaa, Helsinki Showdown -kisoissa! Siistit ja hienosti järjestetyt kisat, ei voi muuta sanoa. Kisa oli ihan kansainvälinen ja mukana oli muutama Games -tason kisaajakin, ja tämä toi kyllä lisää mielenkiintoa katsomoon. Kärkitaso oli nimittäin sen verran kova, että ei meinannut välillä silmiään uskoa! Päivä alkoi yhdeksältä aamulla ja päättyi varmaan joskus yhdeksältä illalla. Pitkä ja raskas päivä piti sisällään neljä lajia sekä finaalin. Tässä vielä lajit ja fiiliksiä! :)

LAJI 1.
"Elizabeth"
21-15-9
Power clean 60/40
Ring dip

Elizabeth on yksi CrossFit benchmark -treeneistä, joten moni oli ehkä joskus jo tehnyt tämän lajin. Itse en kyllä koskaan oo kyseistä lajia testannut, mutta laitetaan to do -listalle. Rengas dipit on semmosia kyllä joihin hyytyy helposti jos lähtee liikaa ahnehtimaan. Huomasi, että ne urheilijat, jotka uskalsivat pätkiä kunnolla lyhyemmiksi sarjoiksi toistoja, pärjäsivät paremmin.

LAJI 2.
"BEEPING SQUAT & PRESS"
Every 6 seconds perform a back squat at 130kg/90kg until failure.
2 min break
Every 6 seconds perform a push press at 70kg/50kg until failure.

Siisti laji, vähän erilainen voimalaji kuin jonkun ykkösmaksimin testaaminen. Elikkä siis joka kuudes sekunti oli tehtävä toisto niin kauan kuin jaksoi. Mutta huhhuh mitkä painot!! En vieläkään oo päässyt yli siitä miten kovia kyykkysuorituksia tuolla nähtiin. Naisten voittaja Julie Abildgaard teki 53 toistoa tuolla 90 kilolla, ja jokainen toisto näytti vielä kevyeltä! What, ihan käsittämätöntä. Tän lajin jälkeen tuntuu ihan hyvältä palata kyykkäämisen pariin. :D 

LAJI 3.
"Skills sprint"
For time:
50 double unders unbroken
20 m handstand walk
3 rope climbs (men legless)
20 m handstand walk
50 double unders unbroken

Tästä lajista oisin itse ollut aika fiiliksissä! Tykkään tuplanaruhypyistä ja käsilläkävelystä. Koska nuo tuplanarut tuli tehdä putkeen onnistuneesti, niin ainakin noihin ensimmäisiin 50 toistoon kannatti lähteä aika rauhassa. Käsilläkävely on kyllä myös taito, jossa näkyi selkeitä eroja. Parhaimmat vetivät hyvää vauhtia nuo 20 metriä putkeen, kun osa ei päässyt etenemään juuri lainkaan. Siistiä tässä lajissa taas oli se, että maaliin päässeet kilpailijat menivät kannustamaan muita yhä areenalla taistelevia kilpailijoita. CrossFit -kisoissa on aina tämmönen hyvä henki!

LAJI 4.
"The chipper"

For time:
50/35 calories on Assault bike
50 Shoulder to overhead with axle 60kg/40kg
50 Toes to bar
50 Dumbbell snatch (alternating) 30kg/20kg
50 Box over jump 60cm/50cm

Competitors will be carrying a sandbag (men 2x40kg, women 1x40kg) throughout the event when moving from station to another.

Mirka Haapasalo lajissa "Chipper", Kuva: Teppo Kallio


Musta tälläiset pitkät lajit on tosi siistejä! Testaavat kuntoa ihan eri tavalla kuin nuo aiemmat lajit. Assault bike oli varmasti paha tuohon alkuun, sillä monet eivät välttämättä olleet koskaan testanneet kyseisellä pyörällä veivaamista. Itsekin oon päässyt kokeilemaan sitä vain pari kertaa. Tuo seuraava liike "shoulder to overhead" tuli tehdä axle -tangolla. Axle -tanko on normaalia tankoa paksumpi, minkä takia sen pitäminen käsissä on haastavampaa. Etenkin jos on pienet kädet niin kuin mulla :D Tämänkaltaisiin pidempiin lajeihin kannattaa varmaan lähteä tasaisen tappavalla tahdilla, se tyyli ainakin näytti toimivan. Tätä lajia haluan kyllä myös päästä testaamaan!

FINAALI
LAJI 5 & 6

For time
10 bar muscle ups
10 squat snatch 90/60kg
10 bar muscle ups
time cap 5min

2min break

For time
20 pistols with kettle bell 24/16kg (alternating)
10 clean and jerk 110/80kg
20 pistols with kettle bell 24/16kg (alternating)
time cap 5min

Jälleen, huhhuh mitkä painot!! Olis varmaan itellä jäänyt aika reisille nuo painonnostoliikkeet. :D Sai vaan ihailla kun jengi veti muscle upeja kevyesti ja sen jälkeen noin raskaita nostoja. Siinäpähän on jotain, mitä tavoitella. 

Itelle jäi showdownista käteen kyllä kauhee treenihinku! :D Vähän myös jäi harmittamaan etten kisaa enää tänä vuonna, niin siistiä se vaan ois. Kyllä sitä kuitenkin ehtii ensi vuonnakin! Sain kovasti lisää intoa tulevan treeniohjelman tekemiseen, ja juuri voimatasojen kasvattamiseen. Niiden suhteen en vielä tosiaan ole siellä missä haluaisin olla, esimerkiksi juuri tuossa kyykky -lajissa olisi hävinnyt vahvemmille hyvinkin nopeasti. :D 

Olitteko te katsomassa kisoja? Mitäs tykkästte? :)

Lisää kuvia kisoista TÄÄLLÄ.
SHARE:

5 kommenttia

 1. Olin katsomassa kisoja kaverin kanssa ja vaikka en lajia itse harrastakkaan ( ainakaan vielä ) niin oli kyllä aivan mahti kokemus! Ja tuli ihan sellanen fiilis, että wau on kyllä kisailijat tehnyt paljon duunia kuntonsa eteen.

  Sellanen kysymys, että kun noissa lajeissa on tuo tietty liike merkattu esim.
  50/35 calories on Assault bike
  50 Shoulder to overhead with axle 60kg/40kg
  niin mitä tuo 50/30 meinaa ja sit kun on kans tuo 60kg/40kg
  kun koitettiin kovasti seurata että vaihtaako kisailija välissä painoja tai jotain, mutta ainakaan mein silmään ei pistänyt että ensin oltais tehnyt tuolla 60 kilolla ja tietyn toistomäärän jälkeen tiputettu 40 kiloon. Jos ei ole liikaa vaivaa niin voisitko valaista mua näissä asioissa ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos lukee esimerkiksi tuo 60kg/40kg, tarkoittaa että miehet tekevät kuudellakympillä ja naiset neljälläkympillä!

   Poista
  2. Jep juurikin näin, ensimmäinen kilomäärä on miehille ja toinen naisille. :)

   Kiva, että tykkäsit katella kisoja, vaikka et Vielä harrastakaan. :)

   Poista
 2. Olin katsomassa myös :) Omalta boxilta kisaamassa oli Suvi Kokko. Muuten olikin harmittavan vähän tuttuja nimiä ja jotenkin katsomosta oli välillä vaikea seurata, kuka kisaa missäkin jos ei tiennyt nimeä etukäteen. Winter War oli kyllä katsojaystävällisempi kisa, ihan kestonsakin suhteen. Mutta siis hyvät kisat oli ja juuri tuo Julien suoritus oli kyllä huikeaa katseltavaa! Ei voi oikein käsittää, kun oma kyykkymaximi on vasta 70 kg :D
  Bongasin kuitenkin Mikko Salon kaverikuvaan käytävältä, että ei huono ;)
  -Kaisa S.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli mullekin paljon uusia nimiä kisaamassa, joten helposti tuli seurattua vain tuttujen menemistä. Ei sitä Julien kyykkysuoritusta voi käsittää mitenkään! :D Ai sä bongasit Mikon, ei huono tosiaan! ;)

   Poista

© ELLI GROMOV

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig