perjantai 18. syyskuuta 2015

TÄYDELLINEN MINTTUSUKLAARAAKAKAKKU



No nyt on vihdoin minttusuklaaraakakakun aika! Resepti on odotellut toteuttamista tovin, mutta hyvää kannattaakin aina odottaa. Oli nimittäin ainakin oma tekemistä raakakakuista parasta so far, kavereillekin näytti hyvin maistuvan. Testatkaa ja kertokaa mitä tykkäätte! :)

MINTTUSUKLAARAAKAKAKKU (G, M, V)

Pohja:

150 g cashewpähkinöitä
100 g manteleita
1,5 dl pehmeitä taateleita
0,5 dl raakakaakaojauhetta
0,5 dl kaakaovoita
60g Super Choco mintturaakasuklaata

Kuorrutus:

2 suurta tai 3 pientä hyvin kypsynyttä avocadoa
1 dl kookossokeria
0,5 dl raakakaakaojauhetta
100 g Super Choco mintturaakasuklaata (Yhdessä levyssä 60g, joten säästä vähän koristelua varten)



Pohja

1. Jauha pähkinät ja mantelit blenderissä/monitoimikoneessa jauhoksi ja sekoita kaakaojauhe joukkoon.

2. Lisää taatelit jauhoihin ja sekoita blenderissä tasaiseksi.

3. Sulata suklaa ja kaakaovoi vesihauteessa ja lisää taikinaan. Kun taikina on tasaista, painele se leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. (

Kuorrutus

4. Valmista kuorrutus joko blenderissä (lopputulos on smoothimpi) tai kulhossa haarukan avulla. Murskaa ensin avocadot tasaiseksi soseeksi.

5. Lisää joukkoon kookossokeri ja kaakaojauhe, sekoita.

6. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää muiden ainesten joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada pohjan päälle.

7. Anna jähmettyä pakastimessa tunnin ajan ja koristele raakaminttusuklaamuruilla ja tuoreen mintun lehdillä (jotka mulla jäi tällä kertaa kauppaan).

Hyvää viikonloppua! :)

*Yhteistyössä CocoVi


SHARE:

10 kommenttia

  1. Moi, kuullostaa hyvältä! Entä tajusinko oikein että taatelit tulee kokonaisina? Ei muussata? Entä onko ehdotusta kookossokerin tilalle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä taatelit muussataan, tarkensin sen ohjeeseen :) Kookossokerin tilalle voit laittaa vaikka ruokosokeria tai hunajaa, jolloin maku on ehkä hiukan erilainen. :)

      Poista
  2. Oi nami, tää menee testiin ehkä jo tänä viikonloppuna! Näyttää ja kuulostaa niin hyvältä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee kiva kuulla! :) Kerrohan sit mitä tykkäsit ;)

      Poista
  3. Mistä saa raakasuklaalevyjä? Oon nimittäin nähny vaan niitä viiden palan patukoita.. tää kakku tulee olemaan mun ensimmäinen raakakakku koskaan, näyttää ja kuulostaa niin hyvälle, tällänen minttuhullu kun on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Levyjä saa punnitse&säästä -liikkeistä ja hyvin varustetuista ruokakaupoista (citymarket, prisma) ja tietty cocovin nettisivuilta :) Oii kiva, et innostuit reseptistä! Mäki oon kauhee minttusuklaafani :D

      Poista
  4. Milläköhän avokadon saisi korvattua? Yleensä käytän jääkaapissa ollutta kookosmaitoa tai banaania korvikkeena, mutta kummankin maku on aika hallitseva ja alkaa jo tympimään. Miedon makuinen sijaistuote siis hakusessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kookosmaitoa ja banaania tulee itsekin käytetyä raakakakuissa aika paljon. Avocado on siitä hyvä, että sen maku ei kyllä puske läpi, etenkään kun on minttua ja suklaata käytössä. Liuotetut pähkinät ovat hyvä vaihtoehto myös. Esimerkiksi cashew on hyvin miedon makuinen. Tämän reseptin avocadon voisit korvata vaikkapa 3-4 dl cashew pähkinöillä. Muista vain liottaa ne yön yli vedessä ennen kuin valmistat täytteen. Pähkinöitä käyttäessä kannattaa kuorrute valmistaa tehosekoittimessa, jotta siitä saa tarpeeksi tasaista. :)

      Poista
  5. avocadoa... wau.. en kyl kertois ennen maistamista se sisältävän avocadoa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Avocadoa ei kyllä maista tästä kakusta, maistajatkin yllättyivät kuullessaan avocadosta. Se tosin antaa hyvän rakenteen kakulle ja tuo kivaa täyteläisyyttä. :)

      Poista

© ELLI GROMOV

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig