keskiviikko 19. elokuuta 2015

KARJALAN KOVIN KISARAPORTTI, OSA 2SUNNUNTAI

LAJI 5. "Kantosulkeiset X Maasotakoulu
run 100m
carry 100m
run 100 m
carry 100m
run 100m
carry 100m

Time cap 7min

Tätä lajia ootin innolla, sillä etukäteen emme tienneet mitä kanto-osioissa tultaisiin kantamaan. Aina jännää päästä tekemään jotain uutta ja odottamatonta. Aamulla 7:30 urheilijoiden lajibriiffauksessa kävi selville, että kantaisimme kolme erilaista asiaa kentän nurmikentän laidalta kentän toiselle laidalle. Ensimmäinen kannettava oli rengas, jonka painoa ei kerrottu. Seuraava esine oli laatikko jonka sisällä oli kolme telamiinaa. Telamiinat kuulemma painavat hiukan yli kymmenen kiloa kappale. Viimeisenä oli vielä kaksi 20 kilon kiekkoa kannettavana. Esineet sai laskea rauhallisesti kesken suoritusta jos tarvitsi taukoa, mutta pudottamisesta sai minuutin aikasakon.

Alkulämmittelyssä testailin vähän, miten kantaisin nuo kaksi kiekkoa. Koska mulla on pienet ja lyhyet kädet, ajattelin, että paras ja nopein tyyli on vaan ottaa yks kiekko per käsi, kiekkojen rei'istä kiinni ja toivoa, ettei ne liusu käsistä. Laatikon kanto jännitti eniten, koska se oli sen verran iso, etten todennäköisesti yltäisi ottaa sitä syliotteeseen. Tätä siis ei voinut testata ennen lähtöä.

Penikat oli tässä vaiheessa aika kipeinä, mutta onneksi 100 metriä ei ole pitkä matka juosta. Mietin, pitäiskö juosta nuo sataset vaan ihan täysillä, koska kantomatkoissa ei kuitenkaan hirveän lujaa etenisi. Vähän arastelin silti, sillä monet puhuivat ettei tätä lajia sillä juoksuosuudella voittaisi. Mutta jälleen heti lajin jälkeen tuli fiilis, et joo olis pitänyt ne juoksut vetää vaan kovempaa. Muuten olin tyytyväinen suoritukseeni. Laatikon kanto olikin lajin vaikein osio. Se oli sen verran iso, että ottaessa kahvoista kiinni jaloille ei jäänyt paljon tilaa astella eteenpäin. Huomasin, että otteeni on huono, mutta totesin, että kesken matkaa korjailuun saattaisi kulua vaan turhaa aikaa. Yritin nostaa laatikkoa vaan hiukan ylemmäs ja nojata taaksepäin saadakseni vähän pidempiä askelia. Kömpelöltähän se varmasti näytti, mutta eteenpäin mentiin. En pitänyt yhtään taukoa lajin aikana, ja pienet käteni selvisivät niiden kiekkojenkin kantamisesta kunnialla. :D Aikaa mulla meni tähän lajiin 4:29 Kaiken kaikkiaan tykkäsin tästä lajista paljon, voisi treeneissäkin tehdä vastaavaa!


LAJI 6. "Pikasilppuri X Rogue"
24 medicine ball GHD sit ups 20/14lbs
12 hang clean 80/55kg
3/2 legless rope climb

Time cap 4min

Laji tosiaan oli nimensä mukaisesti pikasilppuri, sillä neljän minuutin aikaraja oli melkoisen lyhyt! Mietin, että suht kovaa vauhtia saa tehdä kaiken, että aikaa jää tarpeeksi köysikiipeilyyn. Legless rope climb tarkoittaa siis köysikiipeilyä ilman jalkojen avustusta. Tätä olen treenannut aivan todella vähän olkapääkipujen takia, joten vähän jännitti saanko yhtään onnistunutta toistoa noista. Köydet olivat kuulemma aivan uudet, mikä tarkoittaa, että ne olisivat myös liukkaat. Näitä emme päässeet testailemaan ennen suoritusta, joten eipähän siinä muu auttanut kuin toivoa parasta. :D Tavoitteeksi otin, että saan yhden köysikiipeilyn tehtyä.

GHD vatsat tein aika hyvään tahtiin, alle minuuttiin. Rinnallevedot päätin tehdä raakana eli ilman kyykkyä, sillä se on nopeampaa ja jalkoja säästävämpää. Suunnittelin pilkkovani toistot 4, 4 ja 4. Sain hitsi vieköön pari "no repiä" rinnallevedoista, ensimmäisen vaan jotenkin feilasin ja toisessa en kai ojentanut lantiota tarpeeksi ennen kuin laskin tangon alas seuraavaan toistoon. Nämä taisi sitten mennä neljässä osassa. Aikaa jäi vielä ihan hyvin köysiä varten, mutta lähdin melkein heti rinnallevetojen jälkeen yrittämään kiipeämistä. Eähh ei se meinannut ollenkaan onnistua, forkut oli jumissa, köysi oli liukas ja niin se vaan tuntui todella raskaalta. Muutaman kerran ehdin yrittää, mutta tuloksetta.Jäi tietysti vähän harmittamaan etten saanut köysikiipeilyä onnistumaan, sillä tulos olisi ollut huomattavasti parempi edes yhden onnistuneen köyden jälkeen. Tuntui se kuitenkin siinä kohtaa melko mahdottomalta tehtävältä, etten usko, että olisin pystynyt parempaan, 

Tämän lajin jälkeen oli vielä finaali, johon pääsi kymmenen parasta urheilijaa. Itse olin kuudennen lajin jälkeen laskenut sijalle 31. Vaikka tavoitteeni ennen kisaa olikin lähinnä parantaa karsintasijoitustani, (41.) jäi mua silti vähän kaivelemaan. . Juoksun jälkeen olin sijalla 13 kakkoslajin jälkeen sijalla 17, tämän jälkeen putosin tasaisesti alaspäin, heiluen siinä kolmenkymmenen molemmin puolin. Kisan aikana tavoitteet muuttui ja olisin halunnut olla kolmenkymmenen joukossa. Eipä se kauas kyllä jäänyt, mutta nälkä kasvaa syödessä. Ens kerralla taistelen itseni korkeammalle! ;)

Niin kuin viime postauksessa jo mainitsin, että kaiken kaikkiaan jäi älyttömän hyvä fiilis näistä kisoista. Lajit olivat kivoja, ja musta oli etenkin huippua, että kerrankin testattiin tuota hiukan pidemmän matkan juoksua. Kaikki toimi muutenkin hyvin ja aikataulut piti alusta loppuun paikkansa. Eipä tarvinut huolehtia muusta kuin omasta tekemisestä. Ensi vuonna siis todellakin uudestaan entistä vahvempana! ;) 

Iso kiitos kaikille osanottajille mahtavasta tapahtumasta!
Kuvat: Niilo Latva-Pukkila
SHARE:

3 kommenttia

 1. Hei näitä oli ihan todella mielenkiintoista lueskella, tosi kiva että jaksoit kirjoitella raportteja! Harmittaa, etten päässyt paikalle Lappeenrantaan katsomaan kisoja, mutta ens vuonna sitten - ja näiden postausten myötä pääs kivasti mukaan tunnelmaan. Sen sijaan kävin sunnuntaina teidän kotiboxilla kokeilureenissä tutustumassa vähän paikkaan, vihdoinkin, eipä olekaan ollu suunnitelmissa ku ehkä puoli vuotta :-D hyvältä näytti ja tuntui, mitä ehdittiin vähän reenailemaankin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit! Mukavaahan näitä oli kirjoitella :) Joo ens vuonna uudestaan!

   Nonii hyvä! Kai sä ilmottauduit on rampille nii pääset jatkossaki treenailemaan meidän boksilla! ;)

   Poista
 2. Harmitti, etten päässyt katsomaan jännitttävää kisaa paikan päälle, mutta onneksi sitä pystyi seuraamaan nettilinkin välityksellä :) M

  VastaaPoista

© ELLI GROMOV

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig