maanantai 17. elokuuta 2015

KARJALAN KOVIN 2015 KISARAPORTTI, OSA 1

Kuva: Eino Ansio


Karjalan Kovin 2015, mun eka iso kisa, on nyt takana ja fiilikset on ihan mahtavat! Viikonloppu oli raskas, mutta ihana, nautin vaan niin paljon kaikesta. Vaikka kroppa on väsynyt, tuntuu jopa kurjalta, että viikonloppu on jo ohi! Niin se nälkä vaan kasvaa syödessä. Tää todellakin on mun juttu, tätä haluan lisää!

Haluan kiittää alkuun kaikkia katsojia, loitte ihan huikeen fiiliksen Kimpisen kentälle. Team CrossFit Lahti, olin liikuttunut, että tulitte kannustamaan mua, olitte aivan korvaamattomia! Laura Hämäläinen, ilman sua en olis selvinyt yhtenä kappaleena viikonlopusta, kiitos parhaimmasta huollosta ja tuesta. Kiitos myös CrossFit Lappeenranta ja kaikki kisan järjestäjät hyvin organisoidusta kisasta ja kiitos kaikki kilpatoverit, yhteishenki oli mitä mukavin ja oli mahtavaa kilpailla teidän kaikkien kanssa!

Sitten vähän raporttia ja fiiliksiä perjantain ja lauantain lajeista.
TÄSTÄ voit myös tsekata kaikki viikonlopun lajit.

PERJANTAI

LAJI 1. "Lappeenranta sightseeing X Prinsessa Armada"
 ~12 K run

Etukäteen tämä laji sekä hirvitti, että ilahdutti. Mullahan on juoksutaustaa ja tykkään juoksemisesta, joten tämänhän tulisi olla mulle hyvä laji. Jostain kumman syystä about vuoteen ei ole tullut juostua paljoa viittä kilometriä pidempiä lenkkejä. Lajin julkaisuvaiheessa esitetty kysymys "Onko läksyt tehty?" kolahti siis mulle, oma mokahan se juoksemattomuus on. :D Kävin sitten ennen kisaa pari kertaa juoksemassa sen noin 12 kilometriä. Ihan hyvältä se onneksi tuntui, ainoastaan penikkavaivat vähän jännittivät. Tiesin jaksavani juosta ihan hyvää vauhtia jos vain jalat pysyvät kasassa. Torstaina kevyen hölkän jälkeen tuli muutama kyynelkin kun penikoissa tuntui sen verran huonolta. Siinä olikin Lauralla ennen kisaa jo tehtävää, huoltaa ja teipata mun sääret kuntoon. 

Tavoite oli lähteä noin 5:50/km vauhtia liikkeelle ja kiristää pikkuhiljaa 5:00/km vauhtiin ja fiiliksen mukaan vielä kovempaan. Ajattelin, että 1h 5min olisi ihan hyvä loppuaika matkalle. Päätettiin kaverini vaasalaisen Susanne Norrgårdin kanssa lähteä yhdessä juoksuun. Päädyttiin juoksemaan sitten ihan koko matka vieretysten, mikä oli ihan loistava juttu, sillä me molemmat juostiin kovempaa kuin odotimme! Noin kolmen kilometrin kohdalla huomasin, että vauhtimme oli 4:25/km ja ajattelin, että huhhuh lähettiinkö nyt liian kovaa. Vauhti tuntui kuitenkin hyvältä ja siellä alle viidessä minuutissa se aika lailla pysyikin. Matkan varrella oli pari aivan järkyttävää ylämäkeä ja ne hapottivat todella paljon. Mäkien jälkeen jalat tuntuivat hetken aina betonilta, mutta silti sitä vaan mentiin. Aloitin loppukirin melko aikaisin, ja muutama tyyppi ohitti mut loppusuoralla, mutta kiristin vielä vähän ja pääsin uudestaan osan kilpailijan ohitse ja olin maalissa 13. Tarkkaa aikaa en ole saanut, sillä pisteet jaettiin sijoituksen perusteella, kello näytti noin 56 minuuttia. Yllätyin todella suorituksestani ja olin ylpeä itestäni.

Kuva: Eino Ansio


LAUANTAI

LAJI 2. "Hupsut pistoolit X Urheilu-Koskimies"
400m run
8 deficit hspu
24 pistol squat
400m run
16 deficit hspu
16 pistol squat
400m run
24 hspu
8 pistol squat

Time cap: 12min

Paperilla tää laji näytti kivalta! Juoksu on jees, käsilläseisontapunnerruksissa olen suht hyvä, yhden jalan kyykyissä hiukan hidas, mutta ei ne ongelmakaan mulle ole. Käsilläseisontapunnerrukset tehtiin siis kädet kahdenkymmenen kilon kiekkojen päällä, pää kiekkojen välissä, jotta punnerrusmatka olisi pidempi.

Eilisen juoksu painoi yllättäen penikoissa, mutta muuten lähdin lajiin innolla. Ajattelin, että käsilläseisontapunnerrukset olisivat mulle aika helppoja, mutta kakkoskierroksella ne jo alkoivat painaa. Sain muutaman "no repin" huolimattomuudesta, pää oli liian lähellä seinää ja tasapaino punnertaessa meni ja jalat työntyivät pois seinästä. Turhat toistot harmittivat, koska se syö niin paljon kuitenkin voimaa. Kaksi kertaa taisin horjahtaa myös yhden jalan kyykyssä ja käsi pääsi koskettamaan maata, siksi sieltäkin tuli "no rep" eli hylätty toisto. 

Mielestäni olisin voinut myös juosta kovempaa, sillä juoksun jälkeen tuli punnerrukset ja siinä ehti jalat aina palautua. Oli vaan vaikea arvioida kuinka täysillä uskalsi lähteä juoksuun, niin että muut liikkeet ei kärsisi. Viimeisen kierroksen juoksussa huomasin, että aika on vähissä ja on mentävä kovempaa, kirin sen verran, että ehdin saada vielä yhden käsilläseisontapunnerruksen.

Olin ihan tyytyväinen suoritukseeni, mutta jäi fiilis, että haluan uusintakierroksen, sillä olisin pystynyt parempaankin tässä lajissa! :D Tämän lajin jälkeen olin kokonaissijalla 17.

Penikat kyllä kiljui tämän lajin jälkeen eikä ravistelu tuntunut auttavan. Laura yritti hieroa, mutta pelkkä kosketuskin alkoi etoa, kuulemma ovat tulehtuneet. Miten ihmeessä ne näin tukkoon meni mä mietin. Onneksi tän illan lajeissa ei sentään enää ollut juoksua!

Kuva: Eino Ansio


LAJI 3. "Etukyykky-3 X Northforce"
3 rep max frontsquat

2 yritystä

Eipä ollut paljon hajuakaan, mitä tulosta lähtisin tästä hakemaan. Raskaita etukyykkyjä en ole tehnyt hetkeen, joten päätin katsoa lämmittelyn perusteella tavoitteet. Jalat tuntuivat ennen lämmittelyä aika huonoilta, etenkin siis nuo penikat, mutta lämmiteltäessä fiilis parani. Tein muutamia kyykkyjä ja mietin tavoitepainoja. Otin 80 kilolla kevyen kakkosen ja päätin, että se olisi mun aloituspaino. Sen jälkeen ajattelin nostaa 85 kiloon.

Jostain syystä tuo 80 kilon kolmonen ei tullutkaan, tein kaksi kyykkyä, mutta kolmas jäi pohjaan. Pikkupaniikki iski, että miten ihmeessä tässä näin kävi, tänhän piti olla mulle helppo paino! Piti tehdä nopea ratkaisu, yrittääkö samaa uudestaan vai laskeako painoa.. Päätin laskea painon 77,5 kiloon, jolla sain sitten sen kolmosen tehtyä. Kyllä kuitenkin harmitti ja kovasti.

Voi olla, että lämpässä olisin voinut kyykätä vähän toisin. Ottaa ehkä vain muutaman raskaan herättävän ykkösen? Voi myös olla, että lämpän jälkeinen oman vuoron odottelu ja istuskelu vei jonkun terävyyden. En tiedä tosiaan mikä siinä meni niin mönkään. Pettymyksestä oli kuitenkin päästävä yli, sillä mun kisan osalta kaikkein haastavin laji oli vielä edessä.

Kuva: Teppo Kallio


LAJI 4. "Bar Amanda X Hito Hyvä"
9-7-5
snatch 65/45kg
bar muscle up

Tämä laji oli siis julkaistu etukäteen ja tiesin valmiiksi olevani heikoilla huonojen muscle up taitojeni takia. Tempauspainoa ei oltu ilmoitettu, joten sekin hiukan jännitti. Epäilin painon olevan 42,5kg tai 45kg ja jälkimmäinenhän sitten oli. Tuo paino ei ihan hirveän kaukana ole mun yhden toiston maksimista, joten en noista tempauksistakaan ihan hirveän nopeasti tulisi etenemään. Treeneissä kuitenkin oon tehnyt vähän pidempääkin sarjaa tuolla painolla, joten ajattelin ettei se ongelmaakaan tuottaisi. Tavoitteeksi otin että saisin kaikki 9 muscle upia tehtyä ja ehtisin seuraavan kierroksen tempauksiin.

Eihän se sitten ihan lähtenyt. :D Tää laji meni niin penkin alle, että mua melkein hävetti. Tempaukset tuntuivat tosi raskailta ja sain niistä varmaan kolme "no rep", koska polvi pääsi käymään maassa. Nuo turhat toistot söi voimia ihan sikana ja se turhautti. Tankoon päästyä olin jo aika loppu ja muscle upeista ei meinannut tulla yhtään mitään, Väkisin väänsin itseni sinne tangon päälle, ja sain aikaan siis huimat kaksi muscle upia. Tiesinhän, että tää on mun ultimate heikkous, mutta odotin silti vähän enemmän iteltäni. Päivän päätteeksi kokonaissijani laski sijalle 33.

Jos saisin tehdä jotain toisin, olisin yrittänyt syödä päivän aikana paremmin. Olo oli illasta jo vetämätön ja huomasin, että en ollut syönyt tarpeeksi. Väkisin söin kunnon ruuan ensimmäisen lajin jälkeen, mutta siitä oli jo pitkä aika. Jotenkin ei vaan maistunut yhtään mikään, mutta se kostautui. Enemmän hiilareita ja nestettä siis jatkossa tälläisinä päivinä.

Pienistä pettymyksistä huolimatta mulla oli hauskaa ja nautin koko päivästä ja odotin innolla sunnuntain lajeja. Tiedän, että virheitä tekee jokainen ja välillä vähän epäonnistuu, mutta siinähän sitä oppii!

Sunnuntain lajeista ja fiiliksistä voit lukea seuraavassa postauksessa! Stay tuned ;) 
SHARE:

2 kommenttia

  1. Kiitti mielenkiintoisesta postauksesta! Kisaraportteja on aina tosi kiva lukea. :)

    VastaaPoista

© ELLI GROMOV

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig