sunnuntai 23. elokuuta 2015

ERILAINEN TREENIVIIKKO
Kisojen jälkeen ajattelin ottavani viikon time offin vähän kaikesta. Tarkoitus oli ottaa äkkilähtö johonkin lämpöön, mutta lähdinkin Vaasaan. (almost the same thing ;D) Säät on kyllä suosineet koko viikon, että onhan tää melkein kun rantalomalla olis ollut. Anyway, treenien suhteen suunnittelin aika paljon lepoa ja semmosta fiiliksen mukaan reenailua.

Kisan jälkeinen maanantai oli aika koomailua, nukuin niin huonosti kisaviikonloppuna, että univelat painoivat eniten. Meinasin nukahtaa pystyyn kun kävelin parisataa metriä parkkipaikalta kotiin. Tiistaina olo oli jo aika hyvä. Ihmettelin, miten hyvä olo kropassa oikeastaan oli näin nopeasti. Mentiin kaverin kanssa suppailemaan pariksi tunniksi ja olipa se hauskaa! En ollut aikaisemmin testannut sup -lautailua, mutta hyvin nopeasti siinä sai juonesta kiinni. Tietysti se jonkinlaista tasapainon hallintaa vaati, mutta kaatumista ei tarvinnut pelätä.

Keskiviikkona käytiin Vaasan boksilla tekemässä kaveriporukalla 40 minuutin pk-sykkeen treeni. Tehtiin viittä erilaista liikettä alkavilla minuuteilla. Ensimmäisellä minuutilla soudettiin 40 sekuntia, toisella tehtiin 10 wall ball -liikettä, kolmannella 5 kevyttä (35kg) rinnalleveto+työntöä, neljännellä 14 sit upia ja viidennellä 8 leuanvetoa. Tykkään tän tyylisistä treeneistä: kivaa ja rentoa. Hyvää vaihtelua myös perus pk -treeneille: soudulle ja juoksulle. Leuat yritin kaikki tehdä perhosleukoina, joten samallahan tässä tuli myös taitoharjoittelua. Tämän jälkeen boksilla alkoi painonnostotunti, joten päätettiin jäädä vielä siihen. Tunnilla käytiin tempaustekniikkaa, joten ei tosiaan enää mitään raskaita nosteltu. Boksilla tuli oltua varmaan neljä tuntia, josta puolet oli puhdasta hengaamista :D. Tänne Vaasaan on aina ihana tulla, olo on niin tervetullut ja kotoisa, kiitos siitä!

Torstaille olin varannut hierojan, mutta koska oli superihana sää, mentiin aamulla tekemään pientä biitsitreeniä. Tämäkin treeni oli rento, uitiin noin 1K, 50 metriä kerralla ja väleissä vähän punnerruksia ja kyykkyjä. Mentiin siihen vauhtiin, että pystyttiin juttelemaan samalla. Suuntasin sitten suoraan hierojalle, mikä jännitti aika paljon. Pelkäsin, miten noita penikoita voisi edes käsitellä. Yleensä haluan, että hierotaan kovaa, niin että siitä on oikeesti hyötyä. Silittelystä on musta vähän turha maksaa, mutta tällä kertaa varoitin etukäteen etten välttämättä kestäisi kovaa käsittelyä. Sain yllättyä positiivisesti (kerrankin!!), sillä jalat kestivät käsittelyn melko hyvin enkä ollut edes isosti jumissa. Ehkä tosiaan oon palautunut! Loppuillan vaan lepäilin, makasin rannalla kaverin kanssa ja söin. :D

Normaalisti kun treenaa aina ohjelman mukaan niin tuntuupa nyt vapauttavalta kun voi oikeestaan tehdä mitä huvittaa! Hah, kuulostaa varmaan kuin olisin jonkun paperin orja! Oikeesti ohjelman mukaan treenaaminen on parasta enkä missään nimessä haluaisi siitä luopua. Vaihtelu kuitenkin virkistää. Nyt tosiaan kun päätin treenailla fiiliksen mukaan, oli jopa vaikeeta päättää mitähän tekisin. Perjantaina oli niin levännyt olo, että jotain halusin päästä tekemään. Menin illasta myöhään boksille ja tein kaksi benchmark -treeniä: Gracen ja Meganin.

Grace
30 clean & jerk for time (60/42,5kg)

Megan
21 - 15 -9
burpee
kettlebell swing (24/16kg)
double under

En ollut koskaan aiemmin tehnyt kumpaakaan, mutta molemmat on sellasia, jossa ajattelin olevani suht hyvä, Tulevan syksyn treeneissä metconit taas tulevat vähenemään niin halusin nyt tehdä nämä treenit, jotta sitten myöhemmin tekemällä ne uudestaan voin testata sitä kuntoa ja kehitystäni. Grace etenkin on aika yleinen treeni CrossFitissa, se oli myös 2014 Gameseissa yhtenä lajina - modifioituna kylläkin.

Tein Gracen aikaan 2:57. Suunnittelin tekeväni 10-10-10 touch and go tyylillä, mutta koska kympin jälkeen tuntui hyvältä, päätin jatkaa vielä 15. toistoon. Sitten vyö ratkesi auki. :D (Oon vissiin syönyt liian hyvin!!) Vyön kanssa säätäminen vähän sekoitti tahtia ja tatsia, joten loput toistot tein kakkosina ja ykkösinä niin, että pudotin tangon ja nostin sen samantien uudestaan. Taktiikkani ei siis ihan pitänyt, mutta ens kerralla tietää paremmin! Hyvä suoritusaika se musta kuitenkin oli. Gracen jälkeen lepäilin jonkun aikaa ja sitten tein Meganin. Meganissa tein kaikki toistot putkeen ilman taukoja siihen tahtiin etten paljoa kovempaa olisi päässyt. Aikaa meni 3:52.

Lauantaina sää oli taas mitä ihanin: aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta eikä tuullut ollenkaan. Varmaan kesän kaunein päivä. CrossFitsixtyfive100 järjesti biitsitreenin päivällä, joten oli mentävä mukaan. Treeni meni näin:

50 kbs (20kg)
swim
40 medicine ball thruster (14lbs)
swim
30 burpee
swim
20 medicine ball clean (14lbs)
swim
10 sguat with kb (20kg)
swim
20 medicine ball clean (14lbs)
swim
30 burpee
swim
40 medicine ball thruster (14lbs)
swim
50 kbs (20kg)

Aikaa meni about 30 minuuttia .Pyrin treenissä tekemään siihen vauhtiin ettei syke juuri nousisi korkealle lainkaan, mutta kahvakuulissa se kuitenkin pääsi nousemaan. Tein nimittäin kaikki 50 toistoa putkeen, mikä on mulle tosi hyvä suoritus. Ehkä se puristusvoima tosiaan alkaa kehittyä! Vitsit, että ulkona treenaminen on vaan kivaa ja tuun todella kaipaamaan kesää.

Tän viikon treenimäärä näyttää aika paljolta siihen nähden, että tarkoitus oli enemmän vain lepäillä. Fiilikset kuitenkin olivat niin hyvät ja kropassa on tuntunut hyvältä, niin näin tällä kertaa. Aion kuitenkin vielä ennen uuden treeniohjelman aloittamista pitää täyslepoakin. Sillä vaikka kropassa tuntuisikin hyvältä, lepoa ei saa unohtaa. Väsymys saattaa iskeä ihan puun takaa jos ajaa itsensä lähelle ylirasitustilaa. Käytiinkin huvittava keskustelu kisaryhmämme Whatsapp -keskustelussa siitä kuka osaa levätä ja kuka ei ja kenen treenit lähti lapasesta ja kenen ei. Hah, kyllä me siis ainakin pidetään huolta toisistamme! ;D

Vielä kaksi päivää lomaa jäljellä ja sitten alkaa koulu! Mites teillä, onko loma lopussa vai onko se vielä alkanutkaan?
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© ELLI GROMOV

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig