keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

KARJALAN KOVIN 2015 -KARSINTA

7904

Heippa! Karjalan kovin -karsinnat ovat nyt virallisesti paketissa! Fiilis on huippu, sillä kisapaikkahan sieltä avautui ja Lappeenranta kutsuu elokuussa. Ihan mahtavaa!!

Tässä vielä karsintalajit ja vähän fiiliksiä:

1. Osio
5 min
25 bar facing burpee
ME C2B (Masters: leuanveto)
Tulos on C2B/leuanvetojen määrä
(Tie break: Viimeisen täyden 20 C2B väliaika)

2. Osio
Välittömästi 1. Osion jälkeen
5 min
1RM Snatch
(Tie break: suurimman onnistuneen noston väliaika)

Tauko 3 min

3. Osio
12 min AMRAP
2-4-6-8-10-12-14...
Hang Power Clean
Front squat
Handstand push up
(Tie break: väliaika viimeisen täyden kierroksen HSPU:n jälkeen) 


Lajien julkaisuvaiheessa ajattelin, että ei hitsi c2b ja tempaus! Ei mun vahvuuksia sitten ollenkaan. Iski pieni epätoivo, että ilmoittautuneitahan on ihan sikana ja alle puolet niistä vain pääsee. Tasokin on noussut koko ajan vaan kovemmaksi. Onneksi viimeinen laji sentään kuulosti ihan kivalta, vaikka tosiaan se metcon-kuntoni ei vielä olekaan ehtinyt kovin kovaksi nousta. :D

Lajit julkaistiin perjantaina, ja seuraavana sunnuntaina tehtiin test run. Tavoite oli vetää heti kovaa ja pyrkiä hyvään tulokseen, mutta ajatus oli kuitenkin tehdä lajit kahdesti: seuraavalla kerralla tulosta parantaen. Mullahan on niin vähän kokemusta tässä lajissa kilpailemisesta, että koin tarpeelliseksi lajin uusimisen. Ei ole ehtinyt vielä saavuttaa semmoista tietoisuutta omista kyvyistä kisatilanteessa ja taktikointikaan ei ole täysin hallussa. Ensimmäinen suoritus siis opetti paljon.

Nuo 25 bar over burpeetahan olivat vain ylimääräistä "kiusaa" alussa, ne tein ekalla kerralla aika nopeasti alta pois, jotta pääsisin mun todelliseen haasteeseen. Jo ennen tätä päivää oli forkut jo melkoisen tukossa, joten jo valmiiksi haastavat c2b:t olivat entistä kamalampia. Tuntui, etten pysy tangossa ollenkaan. Tein varmaan ainakin 6 no rep:iä ja tulokseksi sain 26 toistoa. Tavoitehan oli 40, joten plaah.

Lepäsin noin minuutin ennen tempausta, ja vaihdoin kengät. Aloituspainoksi olin laittanut 47,5, joka on mulle semmonen tosi varma paino, nousee aina. Nytkin se nousi ensimmäisellä yrittämällä kuin paperia. Heitin tankoon viisi kiloa lisää, mutta ei se ihan lähtenyt. Polvi putos lattiaan ala-asennossa tai tanko lensi taakse. En saanut sitten edes 50 ylös, joten olin pettynyt.

Kolmen minuutin levon jälkeen lähti viimeinen osio käyntiin. Kierrokset 2 ja 4 meni nopeasti ja kevyesti, mutta kuudennella kierroksella mulla alkoi olkapää kipuilla inhottavasti. Rinnallevedot tuntuivat kauheilta ja etukyykyissä tangon pitäminen oli tuskaa. Yleensä suht helpot hsputkin olivat raskaita ja tuntui, että en toisella kädellä pysty enää mihinkään. Ajattelin, että pakko tästä jonkinlainen tulos on saada, joten sinnittelin ja sain kasaan 101 toistoa. Olipas kamalaa. :D

Seuraavana päivänä kävin hieronnassa ja mullahan oli sitten toisen käden puolella kaikki ihan jumissa, ja pientä virheasentoakin havaittavissa. Onneksi ei mitään tämän vakavampaa. Saatiin paikkoja auki ja seuraavan viikon treeneissä en tehnyt mitään olkapäätä rasittavaa. Lepo auttoi! Tiedän, että jumit ovat todennäköisesti tulleet muscle up harjoituksista, siitä että tekniikka ei ole pysynyt kasassa ja olen vetänyt toispuoleisesti. Ei hyvä. Tein päätöksen, että tästedes teen huolella vain progressioita ja opettelen liikkeet stricteinä eli ilman kippaamista ensin.

7879

Viime sunnuntaina oli sitten aika tehdä karsinta viimeistä kertaa, tulosta reippaasti parantaen. En tehnyt suuria strategisia muutoksia, mutta otin ensimmäiset burpeet hiukan rauhallisemmin. Rinta tankoon -liikkeet tein aluksi kakkosina ja viimeiset ykkösinä. Tavoite oli yhä 40 toistoa ilman no rep:ejä, mutta sain kasaan 32 ja kyllä se no rep vielä kuului parisen kertaa tuomarin suusta. Anyway, tulos parani!

Tempauksessa aloituspaino oli taas se 47,5, mutta tällä kertaa epäonnistuin siinä kahdesti!! Paniikki iski, että mitä tässä nyt tapahtuu, mutta yritin kerätä itseni ja keskittyä entistä kovempaa, niin tulihan se sieltä. Sain sitten sen 52,5 kiloakin vielä ylös nätisti. Vitsi tuli hyvä fiilis.

Viimeistä lajia lähdin tekemään tavoitellen 126 toistoa. Tein kierrokset 2 ja 4 putkeen, mutta 6 kierroksella paloittelin rinnallevedot 4-2, jonka jälkeen kyykyt suoraan putkeen. Loppuun asti tein rinnallevedot kolmosina ja kyykyt ja käsinseisontapunnerrukset putkeen. Kierros 12 kun alkoi, olin jo tosi väsynyt. Tuntui, ettei se 12 minuuttia lopu ikinä. Nyt en tehnyt enää kyykkyjä putkeen vaan tanko oli jo pudotettava viiden toiston jälkeen maahan. Tosin se rinnalleveto oli niin raskas jo, että pakotin itseni tekemään loput 8 kyykkyä putkeen. Sen jälkeen viimeiset sekunnit lähtivät käyntiin ja ehdin saada vielä 5 hsputa. Huh olin puhki! En täysin päässyt tavoitteeseeni, mutta tulokseni parani paljon, sain 119 toistoa.

Olin tyytyväinen itseeni kyllä tämän jälkeen. Ei auttanut muu kuin odotella ja jännittää, mihin tuo tulos riittäisi. Sijoutuin sijalle 41. ja 55 siis pääsee skabaan. Tavoitteena mulla oli vain päästä mukaan kisaan, joten olen aika happy! Karsintalajit taas opettivat omista heikkouksista, nyt tietää taas mitä pitää treenata enemmän. Elokuuhun on vielä aikaa, ja aion olla Lappeenrannassa entistä parempi minä! ;)

Mitäs te tykkäsitte lajeista? Osallistuitteko itse karsintaan tai testasitteko näitä huviksi? :)
SHARE:

2 kommenttia

  1. Onnea sullekkin kisapaikasta, siellä nähdään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja onnea myös sulle! ;) Lappeenrannassa nähään!

      Poista

© ELLI GROMOV

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig