perjantai 26. kesäkuuta 2015

VIIDEN AINEKSEN LIMEKAKKU (G, M)

Yhteistyössä CoCovi

8464

Siskoni valmisti jokin aika sitten herkullisia sitruunapaloja, joihin reseptin hän oli bongannut TÄÄLTÄ. Limefanina mieleeni tuli heti, miltä palaset maistuisivat jos sitruunan korvaisi limellä. Erittäin hyvältä. En kuitenkaan osaa sanoa, kumpi versio oli parempi. Testatkaa ja kertokaa te! :)

LIMEKAKKU (G, M)

(resepti Kiusaksessa -blogin sitruunaneliöistä muokattuna)

Pohja:
0,6 dl juoksevaa hunajaa
1,2 dl huoneenlämpöistä kookosöljyä (paksua, ei nestemäistä)
ripaus suolaa
2,4 dl kookosjauhoa


Päällys:
3-4 limeä (2 ½ tl raastettua limenkuorta ja 1,2 dl tuorepuristettua limenmehua)
3 munaa
1,2 dl juoksevaa hunajaa
2 tl kookosjauhoa


1. Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm kokoinen irtopohjavuoka leivinpaperilla.

2. Yhdistä kulhossa juokseva hunaja, huoneenlämpöinen kookosöljy ja ripaus suolaa. Vatkaa tasaiseksi. Siivilöi joukkoon kookosjauho ja sekoita.


3. Tasoita taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes pinta on saanut hivenen kullanruskeaa väriä. Anna jäähtyä puolisen tuntia. Laske uunin lämpö 160 asteeseen.


4. Pese ja kuivaa huolellisesti limet. Raasta kuorta ohuelti hienolla raastinterällä 2 ½ teelusikallisen verran. Purista mehua 1,2 dl.


5. Yhdistä kananmunat, juokseva hunaja ja raastettu limenkuori. Vatkaa kevyesti seokseksi käsivispilällä.


6. Mittaa toiseen kulhoon limemehu ja lisää kookosjauho koko ajan vatkaten. Kaada sitten limemehuseos munaseokseen koko ajan vatkaten.


7. Kaada päällys jäähtyneen pohjan päälle ja paista 160-asteisen uunin alatasolla 21–23 minuuttia, kunnes päällys on melkein asettunut, mutta värähtää vielä aavistuksen.


8. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Laita sitten jääkaappiin vähintään 6 tunniksi tai yön yli. Säilytä tarjoiluun asti jääkaapissa. Koristele limen lohkoilla tai vaikkapa kookoslastuilla.


Elli


8470
SHARE:

4 kommenttia

  1. Kuulostaapa hyvältä! Täytyy testata. :)

    VastaaPoista
  2. Tämä kakku näyttää kuin olisi tehty juuri minua varten :) M

    VastaaPoista
  3. Täytyi testata reseptiä ja otin tuotoksen juuri uunista ulos! Paitsi että tapani mukaan tein ohjeeseen vähän muutoksia, laitoin nimittäin 1 dl karamellisoitua kondensoitua maitoa täytteeseen ja vähän vielä hunajaa sen lisäksi. Päälle tein marenkikuorrutuksen, näyttää ainakin tosi hyvältä :) huomenna maistellaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaapa myös hyvältä! Toivottavasti maistuu! :)

      Poista

© ELLI GROMOV

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig