keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

GLUTEENITON KÖÖPENHAMINA

7266

Heippa, pitkästä aikaa! Palasin tänään vasta Lahteen, ja tietokoneen ääreen. Köpis-reissun jälkeen jäin Helsinkiin auttamaan koulumme KOE15 muotinäytöksen pariin, joka onnistui aivan loistavasti! Vaikka viikon vain olen ollut poissa kotoa, tuntuu kuin siitä olisi ikuisuus, niin paljon kaikkea on tullut tehtyä. Ihan mahtava reissu ja mahtavat kisat takana! Ajattelinkin kirjoitella reissusta pari juttua, ja tänään voisin aloittaa ruokajutuilla. Itselle tärkeää reissatessa (ja muutenkin) on hyvä ruoka, mutta gluteenittomuus tuottaa aina matkalla hiukan haasteita. Ihan joka ravintolassa ei nimittäin osata ottaa tätä huomioon, ja jos haluaa syödä muutakin kuin salaattia, täytyy vähän nähdä vaivaa oikean paikan löytymiseen. Köpiksessä ongelmaa ruokapaikkojen löytymisessä ei ollut vaan melkein joka kahvilasta ja raflasta löytyi jotain. Tässä teillekin muutama vinkki!

6277

PALÆO
Paleoruokaa tarjoileva ravintola Palæo on myös täysin gluteeniton. Mehän ihastuimme paikkaan niin, että kävimme siellä lyhyen lomamme aikana kahdesti. Yleensä haluan kokeilla mahdollisimman paljon kaikkea erilaista, mutta tämä paikka kutsui luokseen uudestaan. Ravintolassa tarjoillaan erilaisia täytettyjä burritoja (lättynä omeletti), wokkeja, salaatteja, smoothieita jne. Erityisenä huomiona heidän mashed sweet potatoes eli bataattimuusi oli ihanan pehmeää ja hyvää! Myynnissä oli myös gluteenitonta leipää ja raakakakkuja, mutta niitä ei ehditty maistamaan.


2312

42.RAW
Samalla kadulla oli toinenkin ihana ravintola/kahvila. 42.Raw:ssa on kaikki gluteenitonta sekä vegaanista. Tarjolla oli pizzaa, lasagnea ja salaattia, sekä suuri valikoima raakakakkuja ja -leivonnaisia. Tänne tulimmekin Lauran synttärikakkukahveille.

4324

JOE & THE JUICE
Näitä mehubaareja löytyi Köpiksestä lähes joka kulman takaa, joten tottahan toki tämäkin paikka tuli testata. Kävimme ensimmäisellä kerralla vain juomassa mehua, jonka valitseminen suuresta listasta ei ollut helppoa. Mehu siis puristetaan sinulle tilauksesta tuoreista raaka-aineista paikan päällä. Taisin juoda jonkun ananasmehun. Smoothieitakin listasta kyllä löytyi. Täälläkin siis kävimme toiseen kertaan, lentokentällä ja hiukan enemmän nälissämme. Iloksemme huomasimme, että täältähän saa myös täytettyjä gluteenittomia leipiä! Kentällä tuntui, ettei mistään saanut oikein mitään, joten leipä maistui paremmalta kuin hyvältä.


7166

KOBENHAVNS TORVEHALLER

Kauppahallissa oli kaikenlaista ihanaa tarjolla. Harmi ettemme siellä käydessä olleet sen nälkäisempiä, vaan maistoimme vain italialiasta gelatoa, joka tietenkin on aina herkullista. Laitoin kuitenkin merkille, että gluteenittomia vaihtoehtoja oli melko paljon. Yksi ravintola valmisti lämpöisiä täytettyjä leipiä, ja löytyihän sieltä myös hauska puurobaari, jossa gluteenittomuus oli huomioitu. Hallista sai myös herkullisen näköisiä salaatteja, ja mukaan ostettavia mausteita, pähkinöitä ja vaikka mitä. Ulkonäöltään myös erittäin viehättävä paikka, kannattaa käydä vaikkei nälkä olisikaan.

Elli
  7316
SHARE:

3 kommenttia

 1. Ihanan näköisiä ja kuuloisia paikkoja! Rakastan kauppahalleja ja itselle ruokailu on yksi tärkeimmistä elämyksistä reissatessa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan! Kahviloissa ja rafloissa käyminen on ihanaa reissatessa :)

   Poista
 2. Samaa mieltä! Kivoja kuvia, erityisesti nuo leivät saavat veden kielelle :)

  VastaaPoista

© ELLI GROMOV

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig