maanantai 4. toukokuuta 2015

PALEOBROWNIES

6536


Hei kaikki browniefanit, nyt tulossa jotain mullistavaa! Browniethan on tunnetusti aika tuhteja, sokeria ja voita säästelemättä leivottuja makupaloja. Ymmärrän siis jos ette alkuun usko näiden browniepalojen olevan brownieita lainkaan. Näissä siis ei sokeria eikä voita ole käytetty lainkaan. Lisäksi nämä browniet ovat myös maidottomia sekä gluteenittomia. Mitäs näissä sitten oikeen on? No, salaisuus piilee bataatissa! Bataatin ja taatelin kombinaatiolla saadaan aikaan hyvinkin makea maku sekä brownieille ominainen mehevä koostumus. Yllätyin jopa itse miten makeaita ja maukkaita näistä tuli. Testatkaa ellette usko!


5427

PALEOBROWNIES (M, G, V)

Yksi keskikokoinen bataatti
Yksi suuri banaani
12 pehmeää kivetöntä taatelia
1,5 dl mantelijauhoa
1 dl tummaa riisijauhoa
0,75 dl raakakaakaojauhetta
ripaus suolaa

Keitä bataatti täysin kypsäksi. Ota talteen yksi desilitra bataatin keitinvettä, ja kaada loput vedet pois. Sekoita bataatit, taatelit ja banaani tehosekoittimessa tasaisesti sekaisin. Tässä kohtaa voit tarvittaessa lorauttaa hiukan vettä joukkoon sekoitusta helpottaaksesi. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Lisää joukkoon makea bataattimuusi ja sekoita tasaiseksi brownietaikinaksi. Levitä pellille ja paista 180 asteessa 20 minuuttia. Leikkaa paloiksi ja anna vetäytyä. Minusta browniet ovat seuraavana päivänä vielä parempia, mutta mikään ei estä syömästä näitä lämpöisenä pelliltä. Nauti miten haluat! :) Säilytä jääkaapissa!

Elli


5421
SHARE:

7 kommenttia

  1. Itse olen tehnyt mustapapubrownieita, mutta näitä bataattisia voisi kokeilla!
    Saa taas perhe arvuuteltavaksi, mistä koostuvat. Mustapapua eivät arvanneet. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, munkin perhe ihmetteli, mitä näissä sitten oikeen on :D Mustapapubrowniet ovat kanssa tosi hyviä! :)

      Poista
  2. Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, kokeiluun! :D voisikohan nuo riisijauhot vaan korvata jollain? Ei löydy omasta kaapista niitä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä korvaan useasti riisijauhot mantelijauholla. :)

      Poista
    2. Jep, voit laittaa pelkkää mantelijauhoa, jauhaa pähkinöistä tai kaurahiutaleista jauhoa, kookosjauhokin sopisi varmasti loistavasti! Uskon, että mikä tahansa jauho ajaa saman asian, maku tosin esimerkiksi kookosjauhoja laittamalla muuttuu hiukan. :)

      Poista
  3. Todella mielenkiintoinen ohje! Pakko kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tää kyllä on, vaikka itse sanonkin :D toivottavasti tykkäät!

      Poista

© ELLI GROMOV

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig