tiistai 26. toukokuuta 2015

GLUTEENITTOMAT NOKKOSMUFFINIT

Yhteistyössä CocoVi

7056



Heihoi! Ilokseni kerron täälläkin, että saan nyt kunnian kuulua CocoVi -bloggaajiin. Tämä ihana yhteistyö herätti mun leivontainspikset taas kattoon. Nyt siis todennäköisesti tulossa vielä entistä enemmän reseptejä!

Tähän asti melkeinpä kaikki jakamani leivontareseptit ovat olleet jotain makeaa. Vaikka kuulunkin melkein kaiken makean ylimpiin ystäviin, maistuvat suolaisetkin leipomukset välillä. Kotimainen viherjauhe nokkonen innosti mut tällä kertaa muffinien tekoon. CocoVin nokkosyrttijauhe on valmistettu puhtaista lehdistä murskaamalla ja matalassa lämpötilassa kuivattamalla, jolloin ravintoaineet säilyvät. Nokkosjauhetta voi hyvin käyttää ruuanlaitossa mausteena, sitä voi heittää smoothien sekaan tai vaikkapa haudutetun teen joukkoon. Tällä kertaa nokkonen päätyi kuitenkin muffineihin. Nokkosen maku ei ole mielestäni kovin vahva, mutta se sopii kivana vivahteena kurpitsan rinnalle. Nämä suolaiset muffinit sopivat ihan vaikkapa kesän juhlapöytään, piknikille ja toki ihan arkipäivän nautintoihinkin.

Lisää tietoa nokkosesta CocoVin nettisivuilta.

7061

GLUTEENITTOMAT NOKKOSMUFFINIT (G, M):
n. 6 kpl

3 kananmunaa
0,5 dl oliiviöljyä
noin 3 dl raastettua kesäkurpitsaa
2 rkl hunajaa
1 dl tummaa riisijauhoa
1 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 rkl chian siemeniä
2 tl leivinjauhetta
2 tl psylliumia
2 rkl kuivattua nokkosta
1 tl suolaa
-
kurpitsansiemeniä koristeena päälle

Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Lisää ja sekoita joukkoon öljy, hunaja ja raastettu kesäkurpitsa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä ne muiden ainesten joukkoon. Lisää tarvittaessa jauhoja, taikinan tulee olla lusikoitavaa. Lusikoi muffinitaikina vuokiin ja koristele esimerkiksi kurpitsan siemenillä. Paista uunin keskitasolla 200 asteella noin 30 minuuttia. Testaa coctail -tikulla muffinien kypsyyttä, ne ovat valmiita kun tikkuun ei tartu taikinaa. Säilytä jääkaapissa.

Elli

7053
SHARE:

2 kommenttia

  1. Näyttää herkullisilta, täytyy kokeilla. Paistoitko paperisissa, vai pitäisikö olla tukevampia vuokia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paistoin vähän tukevimmissa vuoissa, mutta jos sulla on esimerkiksi muffinipelti niin pelkät paperiset käy kyllä! :)

      Poista

© ELLI GROMOV

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig