maanantai 25. toukokuuta 2015

GENTAI GAMES 2015

9029

Kesän ensimmäiset kisat ovat nyt takana. Heti voin jo sanoa: I want more!! Kilpailu on ehdottomasti jotain ihan omalaatuista, ja mä oon luonteeltani ehdottomasti kilpailija. Tykkään siitä pienestä jännityksestä, mitä kisatilanne tuo mukanaan. Se vie ainakin mut ihan erilaisille rajoille kuin tavalliset treenit. Vaikka en nyt olekaan ihan tyytyväinen viikonlopun suorituksiini, fiilis on hyvä. Päivä oli kaiken kaikkiaan hyvä kokemus!

Tässä kisalajit ja vähän fiiliksiäni jokaisesta lajista:

Ensimmäinen laji:

Osa 1.
2min aikakatolla:
Suorita niin monta etukyykkyä kuin mahdollista valitsemillasi painoilla. Lopullinen yhteenlaskettu kilomäärä on tulokseksi.

Osa 2.
Kello lähtee käyntiin suoraan 2 minuutin kyykkyjen jälkeen.
3 kierrosta aikaa vastaan:
Kelkan veto lisäpainolla (naisilla ensimmäisellä kierroksella 10kg, toisella 34kg, viimeisellä 10kg).

Ensimmäisessä osassa täytyi vähän osata taktikoida. Piti valita paino, jolla jaksaa tehdä aika monta toistoa tuon kahden minuutin aikana. Sen ei kuitenkaan saanut olla liian kevyt, että kilomääriä saatiin kerättyä. Latasin tankoon siis 40kg, joka oli oikein sopiva. Melkein putkeen sitä tulikin kyykättyä se kaksi minuuttia, minkä jälkeen lähettiin suoraan juoksemaan kelkanvetopaikoille. Tuntui, että jalat jäivät sinne räkille ja juoksuaskeleet olivat erittäin tahmeita. Jos kyykkyihini olin tyytyväinen niin tähän kelkanvetoon sitten en. Kelkanvedon tekniikka oli aikamoista hakuammuntaa (työnnetty on kelkkaa, mutta vedetty ei) ja olin myös liian hidas ja siinähän se.


2930

Toinen laji:

5min AMRAP: (niin monta kierrosta kuin mahdollista)
15 maastaveto 70kg/100kg
40 DU (tuplanaruhyppy)

Lajin julkaistua ajattelin, että jes, tää on hyvä laji mulle! Tykkään tuplanaruhypyistä ja maastavedotkin on aika jees. Hyvällä mielellä siis lähdin tekemään. Hiukan liian vähäisen lämmittelyn takia tuo 70 kiloa tuntui kuitenkin yllättävän raskaalta ja edeltävän lajin tuomien happojalkojen kanssa tangon nostelu ei ollut mitään helppoa hommaa. 2 kierrosta sain tuplanaruhypyt putkeen kivasti mutta viimeisellä kierroksella sotkeuduin naruun jotenkin totaalisesti. Se ärsytti paljon, koska tiedän, että mun nuo naruhypyt handlaan. Fiilikset eivät olleet hyvät tän lajin jälkeen, vaan ajattelin, että siinä meni se mun finaalipaikka.

Yllätyin ihan todella paljon kun nimi olikin siellä finalistien joukossa. Jes, eikun sit taas lämmittelemään!

Finaalilaji:

Aikaa vasten: Muunneltu "Helen"
2 kierrosta:
400m juoksu
15 kbs 24kg/32kg
15 leuanveto

+ 15 thruster/etukyykky+ylöstyöntö 40kg/60kg

Juoksu lähti hyvin käyntiin, minkä jälkeen kahvakuulaheilautukset, joissa tein kaikki toistot putkeen. Leuanvetotanko oli liukas ja siinä lipesinkin useaan otteeseen, ja jäin muista vähän jälkeen. Yritin juoksulla kuroa välimatkaa, mutta jälleen seuraavissa leuanvedoissa jäin jälkeen. Viimeiset thrusterit tein kyykky+työntöinä, ja ne yllättivät täysin. Ajattelin, että se 40 kiloa ei olisi niin raskas, mutta tuossa vaiheessa ja itselleni hiukan haastavammalla miesten tangolla tehtynä, se oli hyvin raskasta puuhaa. Taistelin loppuun asti neljännelle sijalle. Hiukan jäi kaivelemaan tässä viimeisessä lajissa juuri ne leuanvedot, niissä ei olisi saanut kulua niin paljoa aikaa, mutta tietääpähän taas, että pitovoimaa on yhä harjoiteltava ja paljon.

Loppujen lopuksi päivä oli huippukiva! Oli mahtavaa kilpailla kovien tyttöjen kansssa ja saada ylipäätään vähän lisää kilpakokemusta. Suosittelen ehdottomasti kaikenlaisiin kilpailuihin
osallistumista jos yhtään kisailu kiinnostaa. Nämä opettavat niin paljon itsestä ja omista rajoista, vahvuuksista ja heikkouksista. Kisat kuitenkin testaavat kuntoa niin eri tavalla kuin treenit, kun on sitä jännitystä ilmassa ja täytyy jaksaa erilaisia lajeja useampi saman päivän aikana. Taktikoiminen on myös juttu, jota ei treeneissä tule ihan samanlailla harjoiteltua kuin kisassa.

Vaikka ei tosiaan vielä metcon -kunnossa oltu, niin tästähän sitä on hyvä lähteä hakemaan seuraavia kisoja varten. Ah, en malta odottaa!!

Elli
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© ELLI GROMOV

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig