torstai 30. huhtikuuta 2015

CROSSFIT OPEN -LAJIEN YHTEENVETO

5267

Heips!

Openeita seuranneet huomasitte ehkä, että en kirjoitellutkaan enää kahdesta viimeisestä lajista mitään. Syynä kiireet ja hajamielisyys. Ajattelin nyt vielä hetkeksi palata aiheeseen. Laji 15.4 jäi minulta tosiaan kokonaan tekemättä, sillä silloin meneillään oli juuri palauttava viikko treeniohjelmassamme, ja olo ei ollutkaan Open -päivänä ollenkaan palautunut. Kokonaiskuvaa katsellen oli siis viisaampaa jättää laji välistä ja levätä. Laji sisälsi rinnallevetoja ja käsilläseisontapunnerruksia, joista olisin tosin tykännyt. Täytyy ehdottomasti tehdä laji vielä myöhemmin treeninä.

Viimeinen laji 15.5 oli omalta kohdin myös erittäin mielenkiintoinen kokemus.
Laji kuului siis näin:

27-21-15-9 reps for time of:
Row (calories)
Thrusters (95lb for men, 65lb for women)

Aiemmin tuolla viikolla olin hiukan venäyttänyt peukaloni treeneissä. Tanko lipesi jotenkin oudosti otteestani, ja peukalo meni mukana. Luulin Open -päivänä, että peukku olisi jo parantunut ja pystyisin tekemään lajin, mutta taisin arvioida tilanteen hiukan väärin. Ensimmäiset soudut menivät hyvin, hyvällä vauhdilla ja fiiiliksellä, mutta ensimmäisissä thrustereissa tunsin jo tuskaa... Oikeastaan siinä kymmenen thrusterin jälkeen ajattelin sen peukalon lähtevän tyyliin irti. En kuitenkaan antanut itseni lopettaa kesken vaan puristin hampaita yhteen ja tein niin kovaa kun pystyin. Ajalla ei ollut enää väliä, halusin vaan selvitä loppuun. :D

Tästä lajista ehkä opin sen, että en mähän en luovuta vaikka mikä olisi. Vaikka tuossa kohtaa olisi ollut varmasti fiksumpaa luovuttaa, mutta toisaalta nyt tiedän, että oikeessa kisatilanteessa pystyn kyllä sietämään kipua ja painamaan tahdonvoimalla. Mielestäni tämä on aika tärkeä ominaisuus jos meinaa kilpailla. Tietenkään ei kilpailijakaan saa uhata terveyttään, ei ne kisat sen arvoisia ole. Mutta toivottavasti kipua pitää silti osata sietää. Kisoissa mennään sen mukavuusrajan ulkopuolelle ja kyllähän se aina sattuu, enemmän tai vähemmän.

Yhteenvetona voisin lajeista sanoa, että ei tässä vielä missään kisakunnossa olla! Mutta eihän se vielä ollut tarkoituskaan. Tarkoitus oli oppia itsestään treenaajaana enemmän, ja sen mä ainakin tein. Jokanen laji oli omalla tavallaan kokemus. Tykkäsin myös, että lajit oli hyvin suunniteltu: oli raskaita nostoja ja pelkkiä kehonpainoliikkeitä. Lempparilaji varmaan oli kuitenkin se ensimmäinen, jossa oli metconiin yhdistetty rinnallevedon ja työnnön ykkösmaksiminosto. Se myös oli oikeastaan ainut laji, jonka suorituksen jälkeen olin tyytyväinen. :D No, mutta ensi vuonna ehdottomasti vedetään jo kovempaa, sitä ootellen. Kisakaudella voidaan myös ehkä uusia tämän vuoden Open -lajeja, tuloksia toivottavasti rutkasti parantaen. (Se muscle up -laji etenkin!!)

Mitäs te tykkäsitte lajeista, mitkä fiilikset jäi?

Elli
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© ELLI GROMOV

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig