maanantai 16. maaliskuuta 2015

VUOSI CROSSFITIN PARISSA

2341

Noin vuosi sitten tein ensimmäisen CrossFit -treenini. Kaikki liikkeet olivat aivan hakusessa eikä voimaa ollut nimeksikään, mutta koukkuun mä jäin. Onneksi jäinkin, sillä näin vuoden jälkeen lajia treenanneena voin sanoa, että se on antanut niin paljon. Melkein liikutun kun mietin, mikä kaikkea hyvää olen sen myötä saanut ja kokenut.

No ensinnäkin, mitä tekin jo kuvasta näette, ulkomuoto on vähän muuttunut. En todellakaan urheile ulkonäön muokkaamista ajatellen, eikä minulla ole ulkonäön muuttamiseen liittyviä tavoitteita. Muutos kuitenkin kertoo paljon hyvinvoinnistani. Olen ensinnäkin oppinut syömään tarpeeksi ja kunnon ruokaa. En enää laske kaloreita, enkä stressaa syömisestäni. Huolehdin vain, että syön tarpeeksi hyvää ravintoa, jotta jaksan. En enää lähde liikkumaan kalorien kuluttaminen takaraivossa, vaan liikunta on minulle puhdasta nautintoa (usein myös tuskaa, mutta nautin siitäkin:D) täysin erillään noista kulutus/laihdutusajatuksista. CrossFitin myötä siis ajatukseni ulkonäöstä ja syömisestä on muuttunut terveempään suuntaan, ja siitä olen todella iloinen.

CrossFitista paljon puhutaan yhteisönä, ja se pitää todella paikkansa. Itse olen saanut paljon hyviä ystäviä lajin kautta. Boxilla treenaaminen on oikeastaan yhtä kuin kavereiden kanssa hengailua. Tän lajin parissa ei kyllä koskaan tarvitse olle yksin, ja mulle CrossFit Lahti on oikeastaan aivan kuin toinen koti.

Jos ihan fyysisiin muutoksiin menee, niin esimerkiksi juuri voimatasot ovat nousseet nollasta lukuihin, joihin tällä hetkellä voi olla hyvin tyytyväinen. Aina kun epätoivo iskee tai tulee sellainen olo, että on ihan huono kun ei vaan opi jotain tai kehity nopeammin, alan miettimään sitä, missä olin vuosi sitten. Vuosi sitten jaksoin työntää 20 kilon tangon ylös, ja iloitsin hetkestä kun sain laittaa jopa 5 kilon levyt tangon päihin. Eilen tein ylöstyönnössä vitosen sarjaa omalla kehonpainollani, joten onhan tässä menty eteenpäin. Muistelen myös kun osallistuimme viime kesän alussa pieniin saliskaboihin kaverin kanssa. En saanut yhtäkään leukaa vedettyä, en myötä- enkä vastaotteella. En osannut kippitekniikkaa eikä voima riittänyt tavalliseen. Nyt voin laittaa jo lisäpainoja ja hetki sitten vedin leukoja myötäotteella jopa kymmenen sarjoina. No en nyt ala enempää "leijumaan" tällä kehitykselläni, se ei kuitenkaan ole ollenkaan pointtini. Pointtini on of course se, mitä CrossFit voi muun muassa tehdä ihmiselle vuodessa.

Jos CrossFit on antanut jo näin paljon vuoden aikana, mietin, mitä kaikkea seuraava vuosi tulee antamaankaan. Toivotaan, että kehitys pysyisi ainakin yhtä nousujohteisena. Odotan innolla sen näkemistä, mutta nautin myös täysillä tästä matkasta ja jokaisesta treenistä. Vois vaikka tähän loppuun herkistyä ja todeta, että kyllä CrossFit on yksi parhaimmista asioista, joita mulle on tapahtunut. Oon aika kiitollinen. Kiitos. :)

Elli
SHARE:

8 kommenttia

 1. Ihanaa ja inspiroivaa lukemista! :)

  VastaaPoista
 2. Whihii kuulostaa ja näyttää hyvältä! Aina kun luen sun blogia niin tekee mieli mennä treenaamaan :D sun postaukset on ihanan positiivisia ja inspiroivia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii, tulinpa iloiseksi tästä kommentista! Kiva kuulla, että mun jutut inspiroi :)

   Poista
 3. Itelläkin alkaa kohta olla vuosi crossfittia takana, ja oon kyllä niin samaa mieltä että aivan huikee laji! :)) ja kivalta vaikuttava blogi, täytyy lisätä lukulistalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tätä lajia ei voi hehkuttaa liikaa! :D :D Kiva, että löysit tänne, sun blogi oli mulle myös uusi tuttavuus! Täytyy laittaa listalle, sillä CrossFit -aiheiset blogit kiinnostaa aina. ;)

   Poista

© ELLI GROMOV

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig