torstai 19. maaliskuuta 2015

LEVON MERKITYS

7099

Tämä viikko on ollut palauttava/lepoviikko treeneistä, mutta olo ei ole kuitenkaan niin levännyt. Miksi? Olen välillä semmonen ihminen, että haluan käyttää aikani mahdollisimman hyödyllisesti. Eli nyt kun treenejä on ollut vähemmän, olen ollut koulujuttujen ja omien projektieni parissa kellon ympäri. Toisaalta on tosi hyvä paneutua kunnolla näiden juttujen pariin, mutta liika on aina liikaa. Mun jumiutuneet niskat ja hartiat ovat oikeastaan entistä jumiutuneemmat, juuri siksi kun en ole kunnolla antanut niiden levätä.

Onneksi lepoviikkoa on vielä jäljellä niin ehdin korjata tilanteen, tehdä huoltotreenejä, venytellä ja  lepäillä kunnolla viikonloppuna. Tästä kaikesta mieleeni ponnahti vain ajatus siitä, mitä lepo sitten oikeastaan on? Riittääkö palautumiseen pelkästään se, että ei urheile?

Olen aiemminkin kirjoitellut levon tärkeydestä ja merkityksestä, mutta tosiaan, mitä se kenellekin on, on ihan eri juttu. Jos lukisin esimerkiksi pääsykokeisiin päivät pitkät, en usko, että käyttäisin levon tuomat lisätunnit lukemalla kirjaa. Minusta sekään ei kuulosta lepoviikolta, että tekee tuplamäärän vuoroja työssään. Tai opiskeluissaan. Vaikka puhutaankin nyt treenilevosta ja kehon palautumisesta niistä treeneistä, niin kyllä se lepo tulee käyttää lepäämällä muutenkin kuin vain urheilemattomuudella. Työ musta harvemmin on lepoa.

Lepo voi merkitä eri ihmisille hyvin eri asioita. Ystäväni, joka lukee ja kirjoittaa päivät pitkät voi nauttia levostaan esimerkiksi piirtämällä tai ompelemalla. Mä taas ompelen ja piirrän useita tunteja päivässä, joten mulle ne hommat eivät ole lepoa vaikka niistä nauttisinkin. Kirjan lukeminen taas toisaalta voisi toimia lepona mulle. Levon ei siis tarvitse tarkoittaa X-asennossa makaamista lihastakaan liikuttamatta, vaikka välillä sekin voi tulla tarpeeseen. Mulle lepo ainakin merkitsee arjen kiireistä ja mahdollisesta stressistä rentoutumista sekä ajatusten viemistä jonnekin aivan muualle. Se voi olla juuri kirjan lukemista, hierontaa, joogailua tai ystävien kanssa hengailua, mikä nyt milloinkin tuntuu hyvältä. Tärkeintä on muistaa, että koko ajan ei tarvitse olla tehokas, välillä pitää pysähtyä ja relata, vaikka olisikin kiire ja paljon hommaa. Sitä jaksaa taas huomattavasti paremmin, niin työtä, treenejä ja koulua, kun on levännyt kunnolla.

Mitä lepo teille merkitsee? Miten te käytätte lepopäivänne? :)

Elli
SHARE:

2 kommenttia

 1. Lepopäivinä on kiva vaan hengailla rakkaiden parissa, leipoa, kokkailla tai katsoo jotain hyvää sarjaa! Hyvä sarja tai leffa toimii mulle hyvänä rentouttajana, saa ajatukset kaikesta muusta pois.
  Lepo on tärkeää, ja kyllä sen yleensä maanantain aamutreeneissä huomaa jos viikonloppuna ei oo sanu tarpeeksi lepoo. Yksi juttu, jossa olisi kyllä parantamista, olisiki unen lisääminen. Usein ei vaan malta mennä ajoissa nukkumaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kivalta ja rentouttavalta! :) Toi uni on kyllä sellanen juttu, josta ei kannata tinkiä. Vaikka tosi helposti just siitä tulee tingittyä. :D Lepoviikolla mulla on kyllä usein niin väsy, että tulee väkisin mentyä suht aikasin nukkumaan! :)

   Poista

© ELLI GROMOV

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig