maanantai 5. tammikuuta 2015

TAVOITTEELLINEN TREENAAMINEN

5513

Nyt uuden vuoden aikaan lähes kaikki asettavat itselleen uusia treenitavoitteita, niin minäkin olen tehnyt. Vuoden vaihtuminen on jotenkin luonnollinen vaihe miettiä mitä kaikkea seuraavalta vuodelta tahtoo, etenkin nyt treenaamisen suhteen. Kuitenkin kun niin monet asettavat itselleen uusia tavoitteita ja aloittavat uusia projekteja, saattaa jollekulle tulla fiilis, että: äh, miksi koko ajan täytyy tavoitella jotain uutta. Eikö välillä voisi tyytyä pelkkään kunnon ylläpitämiseen ja hyvään fiilikseen?

Minusta koko ajan ei tarvitse asettaa tavoitteita, etenkään silloin jos ei huvita. Tärkeintä on se hyvän fiiliksen ylläpitäminen. Minulle kuitenkin tavoitteellinen treenaaminen on sitä hyvää fiilistä. Nautin tavoitteiden asettamisesta (ja etenkin niiden saavuttamisesta). Minusta treenaaminen ei olisi läheskään näin hauskaa ja mielekästä jos minulla ei olisi jatkuvasti jonkinlainen tavoite mielessä. Hyvän fiiliksen ylläpitäminen minulle on yhtä kuin uusien tavoitteiden asettaminen. Kaikille sen ei tarvitse tarkoittaa samaa.

Mieti, mikä sopii sinulle parhaiten ja mistä nautit eniten. Jos kaipaat uusia tavoitteita ja tiedät, että saat niistä motivaatiota, aseta niitä itsellesi nyt. Jos jatkuvat tavoitteet ahdistavat, pyri siihen oman hyvän fiiliksen ylläpitämiseen. Sekin on toki jo tavoite.

Viime vuonna tavoitteenani oli muun muassa oppia kävelemään käsillä sujuvasti, ja sen vihdoin opinkin. Muscle up oli yksi tavoitteista ja tangolla sainkin pari siedettävän näköistä suoritusta. Renkailla se ei vielä onnistunut. Tulevan vuoden treenitavoitteita on vaikka kuinka. Juuri nuo muscle upit haluan oppia sujuvasti, jotta niitä voisi tehdä muutaman putkeen. Haluan yhä myös kehittää voimatasojani, sekä kestävyys-, että maksimivoimaa. Seuraavana vuonna haluan myös päästä enemmän kisaamaan.

Minkälaisia tavoitteita teillä on tulevalle, vai onko niitä ollenkaan? :)
xo Elli
SHARE:

4 kommenttia

 1. Samoilla linjoilla oon, tavoitteet tekee liikkumisesta mielenkiintoista ja palkitsevaa. Mulla on tänä vuonna tavoitteena kehittää yläkropan voimaa ja saada tehtyä ainakin yksi leuanveto! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tavoite. :) Oon varma, että vuoden aikana tuut saamaan useammankin leuanvedon kunhan jaksat tehdä töitä sen eteen! :)

   Poista
 2. Viime vuonna jaksoin lankkua minuutin. Jos nyt tänä vuonna jaksais kaks..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän corea lisää niin se on siinä! ;)

   Poista

© ELLI GROMOV

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig