sunnuntai 4. tammikuuta 2015

RAAKASUKLAALAKRITSIKAKKU

1971

Joko joulusta ja joulun suklaista on tarpeeksi aikaa, jotta raakasuklaalakritsikakku voisi taas maistua? Itse ajattelin, että ei kyllä hetkeen enää suklaata, mutta muistaessani tämän reseptin, saatoin tulla toisiin ajatuksiin. ;)

RAAKASUKLAALAKRITSIKAKKU:
(Ø 20 cm irtopohjavuokaan)
Pohja:
3 dl cashew-pähkinöitä
2 dl pehmeitä, kivettömiä taateleita
2 rkl raakakaakaojauhoa


Täyte:
3 dl liotettuja cas
hew-pähkinöitä
1 dl pehmeitä taateleita
1 dl sulaa kaakaovoita
0,5 dl raakakaakaojauhoa
5 tl (tai oman verenpaineen mukaan) lakritsijuurijauhetta
0,5 dl cashew-pähkinöiden liuottamisesta jäänyttä vettä sekoittumista varten

1. Laita cashew-pähkinät likoamaan yön yli tai viimeistään kaksi tuntia ennen valmistusta. Kun otat pähkinät likoamasta, säästä vettä 0,5 dl verran!

2. Valmista pohja murskaamalla pähkinät jauhoksi, lisää taatelit sekä kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

3. Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Laita cashew-pähkinät ja taatelit tehosekoittimeen/blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon sula kaakaovoi sekä loput aineet. Lisää vettä, jotta seos sekoittuu helpommin. Kun täyte näyttää tasaiselta, kaada se pohjan päälle. Laita pakkaseen puoleksi tunniksi ja koristele raakasuklaamuruilla ja lakritsijauheella.

Mukavaa (suklaista) sunnuntaita!
xo Elli

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© ELLI GROMOV

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig