tiistai 27. tammikuuta 2015

GLUTEENITON AVOCADOLEIPÄ

2051

Kiireinen alkuvuoteni näkyy täällä blogissakin, valitettavasti hiljaisuutena. Tänään päätin hyvittää hetkellistä vaitioloani huikean hyvällä reseptillä. Jokin aika sitten koin ahaa -elämyksen avocadosta: "Mitä jos ei aina käyttäisi sitä levitteenä, vaan leipoisikin sen leivän sisään?". Tämä elämys oli tosiaan kokeilemisen arvoinen, sillä lopputuloksena sain erittäin mehevää ja maukasta leipää. Avocado toi ihanaa kosteutta, joka usein gluteenittomista leivistä puuttuu. Useiden ravintoloiden ja kahviloiden tiskissä seisoneet leivät ovat niin kuivia, että meinaa tukehtua. Se fiilis on tästä leivästä kaukana, I promise you that. Tätä reseptiä voisi myös kutsua "Kolmen vihreän leiväksi", sillä lisäksin joukkoon myös pinaattia, sekä pestoa. Noh, here it comes, toivottavasti tykkäätte!

1 dl kaurahiutaleita jauhettuna (gluteeniton)
1 dl tummaa riisijauhoa
0,5 dl mantelijauhoa
0,5 dl pellavansiemeniä
2 tl psylliumjauhoa
2 kypsää avocadoa
3 rkl vihreää pestoa
100 g pinaattia silputtuna
0,75 dl oliiviöljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Murskaa toisessa kulhossa avocadot tasaiseksi tahnaksi, lisää joukkoon pinaatti ja pesto. Yhdistä ainekset keskenään ja lisää lopuksi öljy. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (halkaisija 20cm) ja ripottele halutessasi siemeniä sekä hyppysellinen suolaa myllystä. Paista 225 asteessa, uunin keskitasolla 20-30 minuuttia. Leipä on valmista kun sen pinta on saanut kauniin värin eikä tikkuun tartu taikinaa.

Nauti hiukan jäähtyneenä vaikkapa salaatin kanssa. Peston takia leipä on niin maukasta, että minust a päällysteitä ei kaipaa lainkaan. Luova saa kuitenkin olla, joten testatkaa, miten te se teistä maistuu parhaimmalta!

xo Elli
SHARE:

6 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Jes, kerrohan sit mitä tykkäsit! :)

      Poista
  2. Hyvältä näyttää, täytyy kokeilla! :) kaupan gluteenittomat tuotteet ovat kyllä usein toosi säälittäviä ja kuivia, puhumattakaan lisäaineiden määrästä. Itse en ole keliaakikko tai vältä muuten viljoja, mutta harmittaa keliaakikkojen tai vilja-allergikkojen puolesta. Harva varmaan edes tajuaa, että gluteenittomat tai viljattomat leipomukset voivat oikeasti olla tosi herkullisia ja meheviä. Itse tehty on usein parasta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sepä se, ei moniakaan kaupan valmiita tuotteita tee mieli ostaakaan. Itse tehty tosiaan on aina parasta, etenkin näissä gluteenittomissa jutuissa! :)

      Poista
  3. Banaani-avocadoleipä on myös todella hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh, uskon! Kaikki missä on banaania, on varmaan aina hyvää ;)

      Poista

© ELLI GROMOV

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig