tiistai 30. joulukuuta 2014

UUDEN VUODEN LUPAUKSET

5580

Loma on venähtänyt täällä blogissa aika pitkäksi. On nyt ollut niin paljon tekemistä, että koneella oleilu on jäänyt vähemmälle, ja hyvä niin. Olen viikon ajan ollutkin aika sosiaalinen, nähnyt sukulaisia ja ystäviä, ja hengannut kotona perheen kanssa. Nyt rentoilun ja löhöilyn jälkeen tuntuukin ihan hyvältä palata taas treeneihin ja pikkuhiljaa normaaliin rytmiin. Koulu onneksi alkaa vasta ensi viikolla, joten saa tosiaan melko pehmeän laskun arkeen.

Huomenna on vuoden viimeinen päivä, ja sitten ollaankin jo vuodessa 2015. Loppuvuosi on todella kulunut pikavauhtia ja huominen tulee ihan puskista. Vuoden vaihtuminen ei tosin koskaan ole ollut minulle iso juttu, eikä sen juhlistamisesta ole muodostunut lainkaan perinteitä. Viime vuosi oli poikkeus kun vuosi vaihtui ystävän kanssa jenkeissä. Silloin sitä ajatteli, että reissaamisesta voisi tehdä perinteen, kukkaro oli kuitenkin eri mieltä. Viime vuonna tein myös ensimmäisen (ja viimeisen) uuden vuoden lupaukseni. Lupaukseni koski jotenkin elämistä hetkessä, sitä kuinka haluan oppia nauttimaan elämästä päivä kerrallaan. Jotenkin hassua, että tuollainen lupaus piti tehdä juuri uutena vuotena, sen olisi voinut tehdä paljon aikaisemminkin. Vaikka tuo lupaus olikin hyvä, ja suurimmaksi osaksi myös pystyin sen pitämään, jollain lailla minua ärsyttää lupausten liittäminen uuteen vuoteen.

Ajattelen, että jos jotain haluaa saavuttaa tai elämässään muuttaa, sen voi aloittaa siitä hetkestä kun tajuaa sitä haluavansa. Ymmärrän, että on helppo ajatella aloittavansa vasta seuraavana maanantaina, loman jälkeen tai uutena vuotena. On melko luontevaa tehdä aloitukselle kunnon starttipaalu. Useimmiten kuitenkin kun asiasta tekee suuremman numeron, on se vaikeampi todella toteuttaa. Otetaan nyt esimerkiksi vaikka laihduttaminen ja kuntoilun aloittaminen. En varmaan ole ainut, joka on huomannut tammikuun ruuhkan kuntosaleilla katoavan kuin seinään helmikuussa. Jos elämäntavat menevät kertaheitolla vaihtoon vuoden vaihtuessa, on se aikamoinen shokki niin keholle kuin mielellekin. En ihmettele jos sen tammikuun jälkeen jo väsyttää. Sama juttu kuin niissä viiden päivän mehukeittodieeteissä, lopputulos harvemmin tulee kestämään.

En lyttää uuden vuoden lupauksia kokonaan, niissä on hyvä ajatus takana. Riippuu toki lupauksesta, mutta useinhan ne liittyvät jonkinlaiseen itsensä kehittämiseen. Suosittelen vain tekemään realistisia lupauksia, sellaisia, jotka pystyy pitämään.

En aio tehdä lupauksia seuraavalle vuodelle. Teen mielummin toivomuksen. Toivon, että ensi vuosi jatkuisi yhtä hyvänä kuin tämäkin. Toivon myös teille kaikille oikein hyvää uutta vuotta!
xo Elli
SHARE:

2 kommenttia

 1. En myöskään liputa uuden vuoden lupausten puolesta. Monena vuonna mulla on ollut yksi lupaus: ''En lupaa mitään.'' :)
  Nyt olen mielummin tehnyt tavoitteita tulevalle vuodelle. Tavoitteet ovat mun mielestä huomattavasti mielekkäämpiä kuin lupaukset.
  Hyvää uutta vuotta sullekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Tuo "En lupaa mitään" on aika hyvä lupaus :) Ei ainakaan pelkoa lupauksen rikkomisesta! Tavoitteet tosiaan kuulostavat heti järkevämmältä hommalta kuin lupaukset.

   Poista

© ELLI GROMOV

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig