tiistai 23. joulukuuta 2014

RENTOUTUMISEN AIKA

image

Se olis aaton aatto. Ah ihanaa, on tätä odotettu. Kohta voi laittaa aivot narikkaan, nähdä sukulaisia, syödä ja nukkua. Onko rentoutuminen ja arjen unohtaminen kuitenkaan kaikille näin ihana ja helppo juttu, vai voiko se tuntua jopa haastavalta?

Joskus voi olla niin kaavoihin kangistunut, rutiinien orja, että jo muutama päivä kännettynä päälaelleen alkaa ahdistaa. Ruokailu- ja unirytmi muuttuu eikä pääse treenamaan, ja se alkaa ärsyttää, vaikka tahtoisikin vain nauttia kaikesta rentoilusta ja ruuasta. Jonkun korvaan tämä kuulostaa vaan friikiltä, joillekin se on tuttua.

Lehdissä jälleen puhutaan siitä, kuinka selvitä joulusta ilman lisäkiloja. Ja sitten heti joulun jälkeen alkaa se kinkunsulatus -rumba. Hei c'moon, ei siinä muutamassa päivässä ehdi juuri mitään tapahtua. En ymmärrä, joka ikinen vuosi samat jutut all over again. Muistakaa, että tämäkin on vain bisnestä. Ensin lehdissä on mitä ihanimpia jouluruokareseptejä, jotka näin joulun alla menevät kuin kuumille kiville. Uuden vuoden tienoilla sitten syyllistetään: "Tuliko syötyä liikaa kinkkua, näin pääset eroon kiloista" -jutuilla. Ja nämähän menevät vähintään yhtä hyvin kaupaksi. Ei tosiaan mikään ihme jos alkaakin vähän ahdistaa. Haastan jokaisen siis kävelemään ylpeästi noiden juttujen ohitse ja ottamaan järjen käyttöön.

Minäkin olen joskus vähän stressannut sitä, miten "kestän" ilman niitä arkirutiinejani. Tai ehkä enemmänkin sitä, että osaanko nauttia ja rentoutua. Tyhmä stressauksen aihe, mutta minkäs teet. Joskus se oli ehkä haastavaa, mutta haasteethan kuuluvat elämään. Rentoilua ja niitä irtiottoja kannattaa harjoitella, voit ehkä oppia joskus nauttimaan niistä. ;) Voin kertoa, että nyt olen kyllä jo silmät kiiluen odottanut joululomaa, sitä, että saa nauttia pelkästä olemisesta. Ei tarvitse tehdä yhtään mitään, ja se tuntuu vaan hyvältä.

Uskaltakaa nauttia lomailusta niin paljon kuin voitte. Syökää hyvin ja olkaa lähimmäistenne kanssa. Jouluhan on kerran vuodessa vaan! Aion itse lomailla myös somesta muutaman päivän. Keskityn perheeseeni, suklaarasioihin, kirjoihin ja yövaatteillani hengailluun. Peace, ja palaillaan pian!

Ihanaa, nautinnollista ja rentoa joulua!
xo Elli


SHARE:

4 kommenttia

 1. Tunnustan itsekin stressaavani (turhaan!) rentoutumisesta. Sitä vaan ajattelee, että ''nyt on pystyttävä rentoutumaan, jotta jaksaa taas arjessa'', mutta ei tuollainen kyllä tehokkaasti rentouta.
  Olen lukenut jostain (ehkä joku kolumni?), jossa kirjoittaja totesi, että kokkaus- ja dieettikirjat ovat aina kärjessä: ensin ihmisille neuvotaan, miten tehdään herkullista ruokaa, sitten miten se jätetään syömättä. Typerää!
  Ihanaa Joulua myös sulle!

  VastaaPoista
 2. Se on kuitenkin hyvä, että tiedostaa stressaavansa, silloin on helpompi opetella siitä eroon. Ja joo tuohan menee juuri noin, ihan käsittämätöntä! :/

  Kiitos, rentoudutaan ja nautitaan joulusta! ;)

  VastaaPoista
 3. Kinkunsulatusjumpat (mikä nimi jumpalle?!) ja muut tulee kyllä mullakin korvista ulos joka vuosi, huoh :D aina sama lässytys lehdissä, mutta näköjään se näyttää myyvän...
  Itselle rentoutuminen ei tule tuottamaan ongelmaa tänäkään vuonna ja lomanviettosuunnitelmani ovat hyvin samanlaiset kuin sinulla.
  Oikein ihanaa joulua sinulle! Ja kiitos tästä blogista, tää on kyllä tämän syksyn paras blogilöytö :)
  -Irina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olipa kiva kommentti! Kivaa kuulla, että oot tykännyt. :)

   Heh kinkunsulatusjumppa kuulostaa joo niin ärsyttävältä, että jossain vois olla semmonen nimi jo käytössä... :D

   Ihanaa joulua!

   Poista

© ELLI GROMOV

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig