perjantai 12. joulukuuta 2014

RAAKA BLOGIMAAILMA

5523
Change your perspective every now and then!

Minusta on hassua, että jotkut ihmiset olettavat bloggaajien elämän olevan pelkästään sitä glooriaa, jota he blogeissaan jakavat. Eivät kaikki muotibloggaajat aina näytä yhtä hyvältä kuin blogiin julkaistuissa asukuvissaan. Uskon, että moni muotibloggaaja viihtyy välillä ilman meikkiä, laittamattomilla hiuksilla ja yövaatteissa. Miksi he julkaisisivat kuvia kuitenkaan sellaisesta lookista, jos blogin pointtina on jakaa pukeutumisideoita ja kauniita kuvia? Tai, for sure, voi arkisempia kuvia julkaistakin, jos ne sopivat kyseisen blogin tyyliin. Mutta jos blogin aihe on vaikka se muoti, niin eikö se saa pysyä pelkästään siinä? Tarvitseeko lukijoille todistaa, että elämässä on muutakin kuin blogin tarjoamia kivoja kuvia?

Lifestyle -blogit. Ovatko ne aitoja vain silloin kun juttuja ja fiiliksiä on lattiasta kattoon? Tarvitseeko lifestyle -bloggaajien tarvitse kirjoittaa niistä illoista kun masentaa ja on kurjaa vain todistaakseen ihmisille, ettei elämä ole pelkkiä gaaloja ja ihania aterioita. Minusta pitäisi olla päivän selvää, että blogi ei ole päiväkirja. Eikä blogeja lukiessa voi nähdä kaikkea mitä kirjoittajan pään sisällä liikkuu. Kyllä bloggaajillakin saa olla muuta, blogin ulkopuolista elämää, jota ei halua jakaa kaikille. Voit nähdä kuvan kauniisti asetellusta kattauksesta keittiön pöydällä, mutta olla näkemättä sen takana olevaa tiskivuorta. Näet kuvia terveellisistä ruoka-annoksista, mutta et kuitenkaan voi tietää, onko aterian alle vedetty Fazerin sinistä. Joku voi postata kuvan pienestä palasta kakkua, mutta tämän jälkeen ottaa vielä toisenkin palan.

Tosiaan, ei treenibloggaajienkaan elämä ole pelkkiä terveellisiä valintoja, vaikka postaukset koskisivatkin aina urheilua ja terveellisiä ruokia. Miksi treeni- tai ravintobloggaaja postaisi vinkkejä euron juustoista tai uudesta McFlurry -mausta, eihän niitä nyt voi vaan voi suositella? Tämä ei kuitenkaan tarkoita etteikö treenibloggaajakin voisi mennä sinne mäkkäriin joskus. Olen lukenut joidenkin bloggaajien tuntevan jopa syyllisyyttä tai häpeää ollessaan makuunin irtokarkkihyllyllä, ja vain koska heidän lukijansa saattavat pitää heitä tämän takia tekopyhinä. Mitä tekopyhää siinä on? Kai sitä saa kirjoittaa ja jakaa hyviä ja terveellisiä vinkkejä muille, ja silti välillä poiketa niistä itse. Vai mitä mieltä olette? Pitäisikö bloggaajien postata kuvia niistä karkeista, jotta niiden syöminen ei olisi tekopyhää?

Ymmärrän kyllä sen, että moni kaipaa sitä hyväksyntää löhöilylle ja herkuttelulle. "Jos tuo hyväkuntoinen treenibloggaajakin syö karkkia ja pizzaa, niin kyllä minäkin voin." Se on minusta ihan normaalia. Etenkin kun se salliva ajattelutapa ei nykyään ole mitään helppoa. Minustakin on mukavaa lukea blogeista sellaisesta terveestä suhtautumisesta syömiseen. Olenhan itsekin rennon syömisen ja sallivan herkuttelun puolestapuhuja. En kuitenkaan odota postauksia Ben&Jerrys -jäätelöistä, löydän kyllä sinne pakastealtaalle ihan itsekin jos tahdon. Itse saan inspiraatiota toisten vinkeistä, ja jopa niistä kauniista kuvista. En kuitenkaan tarkoita, että lukijoiden täytyisi tyytyä vain visuaalisen silmän tyydyttämmiseen, toki on myös mielekästä lukea vaikka pohdintaa erilaisista ongelmista ja niiden selvittämisestä.

Makuasiahan tämäkin on, mutta haluan vain nostaa aiheen pöydälle, koska minusta se tässä valtavan kokoisessa blogimaailmassa on aika tärkeä. Mitä mieltä te olette, kaipaatteko te juttuja sisustusbloggaajien tiskivuorista tai treenibloggaajien karkkipäivistä? Vai saavatko nämä asiat tapahtua niistä kirjoittamatta?

Kun puhutaan uutisten lukutaidosta, niin pitäisi puhua myös blogien lukutaidosta. Se on tänä päivänä nimittäin tärkeä taito. Taito ymmärtää, että kenenkään elämä ei ole täydellistä. Eikä kaikki ole aina sitä miltä näyttää. Tällä taidolla voi säästyä vaikka kateudelta ja monilta turhilta ajatuksilta.

EDIT: Lukiessani läpi tätä tekstiä, huomasin, että se saattaa kuulostaa aika syyllistävältä. Tämä ei todellakaan ole tarkoitukseni. Uskon, että moni muukin on huomannut, että blogimaailma voi olla aika raaka. Ymmärtäväisempi ja avarakatseisempi asenne voisi olla yksi työkalu sen parantamiseen.

xo Elli
SHARE:

10 kommenttia

 1. Tosi hyvä postaus ja olen sun kanssa ihan samoilla linjoilla! Sen pitäisi olla itsestäänselvää, että elämässä on paljon muutakin kuin se, mitä blogissa näkyy. Kenenkään elämä ei ole täydellistä - ja hyvä niin. :)

  http://weerabettina.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Näinhän se on, ei elämän kuulu olla täydellistä. :)

   Poista
 2. Blogitekstit ja kuvat eivät kerro ihmisesta kaikkea, eikä tarvitsekaan. Minusta on mukava katsella kauniita kuvia ja houkuttelevia kattauksia mieluummin kuin tiskivuoria tai hätäisesti kyhättyjä einesaterioita. Niitä näen kotona. Hyvä blogi voi herättää ajatuksia, antaa ideoita ja viihdyttää. Sen ei tarvitse olla realistinen raportti kirjoittajan elämästä.

  VastaaPoista
 3. hyvä elli !! asiaa !! nimim. söin tänään suklaata ennen lounasta XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, joo mä tein ihan samaa tänään :D

   Poista
 4. Mainio teksti, oon ihan samoilla linjoilla sun ajatusten kanssa! Itekin oon rajannu oman blogin tosi tarkasti vain treenaamisen ympärille ja välillä sitä miettii, millaisen kuvan sitä itsestään antaa, mutta pitäisihän se nyt kaikille järkeään käyttäville olla päivän selvää, että muutakin elämää kyllä on! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että ootte samoilla linjoilla :) Niin kyllä sen pitäisi olla selvää, että muutakin elämää on! :D

   Poista
 5. Hyvä kirjoitus Elli, noinhan se on! :)

  VastaaPoista

© ELLI GROMOV

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig