sunnuntai 7. joulukuuta 2014

KOMPRESSIOSUKAT

5458

Mikä tuo juttu nyt on kun kaikilla näkyy pitkiä sukkia ja säärystimiä urheillessa? Onko se vaan muotia vai mitä? Ehkä ne jonkinlaiseen CrossFit -muotiin kuuluvat, mutta mä en ainakaan sen takia niitä vedä jalkaan. Kompressiosäärystimien käytöstä on ollut hurjasti hyötyä mulle jo kauan, kaikenlaisessa urheilussa.

Ostin ensimmäiset säärystimeni Zeropointilta joskus vuosia sitten, voimisteluaikoinani. Penikkavaivoista kärsivänä kävin fysioterapeutilla, joka suositteli minulle noita säärystimiä. Siitä asti kompressiosukat ja -säärystimet ovat olleet aika kovassa käytössä. Silloin kun juoksin enemmän ja pidempiä lenkkejä, koin itseni melkein alastomaksi ilman säärystimiä. Eihän ne penikkavaivoja multa poistaneet, mutta lieventivät kyllä kipuja ja edistivät palautumista huomattavan paljon.

Nykyäänkin käytän kompressiosukkia tai -säärystimiä varmaan ihan joka treenissä. Noin viikon ajan treenasin painonnostoa ilman sukkiani, ja eron huomasi selkeästi. Oli nimittäin pohkeet ja sääret jumissa. Seuraavalla viikolla vedin taas säärystimiä jalkaan, ja johan helpotti. Tietysti myös venyttelin ja rullailin lihaksia, ei ne säärystimet sentään yksin mitään ihmeitä tee.

Olen käyttänyt pääasiassa Zeropointin säärystimiä, mutta on minulla muutamat muunkin merkkiset sukat. Zeropointit ovat kyllä minusta parhaat, ja sen hiukan kalliimman hintansa arvoiset. Käytän sukkia välillä treenien jälkeenkin, sillä ne tehostavat palautumista. Pitkillä lentomatkoilla myös erittäin hyödylliset, eivät jalat turpoa niin epämiellyttävästi (eikä tarvitse ostaa niitä muuten turhia lentosukkia). Jos kärsii yhtään penikkavaivoista tai helposti jumiutuvista pohkeista, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan kompressiosukkia. Kaikki eivät huomaa niiden käytöstä hyötyä, mutta mun mielestä todellakin kokeilemisen arvoinen juttu. 

"Kompressiosukalla lisätään jalan kudoksien painetta, jolloin laskimoveren ja lymfanesteen kierto tehostuu. Aito kompressiosukka on erikoiskudottu tuote, jossa on tarkkaan määritelty kompressiopaine. Asteittain ylöspäin kevenevä erikoiskudonta tehostaa jalan normaalia verenkiertoa sekä lymfajärjestelmän toimintaa."


Jos olet kiinnostunut lukemaan enemmän tutkimustuloksia kompression hyödyistä, lue täältä.


Oletteko te huomanneet yhtä selkeitä vaikutuksia sukkien/säärystimien käytöstä?

xo Elli

Kuva @Laura Hämäläinen
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© ELLI GROMOV

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig