torstai 18. joulukuuta 2014

JOULULAHJAVINKKI 4.

2175

Arvostan kyllä niitä bloggaajia, jotka ovat pitäneet blogissaan joulukalenteria. Aikamoinen duuni! En tiedä olisiko itsellä rahkeita moiseen, joten rispektiä kyllä täältä suunnasta kaikille, jotka sen ovat tehneet. Tämä vuosi on varmaan ensimmäinen koko pienen elämäni historiassa kun mulla ei ole ollut joulukalenteria. Siis häh, unohdin vain ihan totaalisesti koko homman. (Vai onko musta tulossa vaan vanha?) No anyway, olenkin sitten lukenut blogikalentereita korvatakseni tämän katkeran joulukalenterittomuuden.

Neljäs ja viimeinen tee-se-itse -joululahjavinkkini on jälleen jotain syötävää. Raakabrownies in a jar! Olen joskus aikaisemmin tehnyt "Cookies in a jar" -lahjoja, mutta raakaleivonnaisia en ole aiemmin vielä purkittanut. Tämä lahja on minusta ihana, näyttää aina hyvältä, ja lahjan saaja saa vain pienellä vaivalla jotain superherkullista.

Raw brownies in a jar

Tarvitset (0,5 l) lasipurkin, nauhaa, paperia ja kynän. Raaka-aineita suosittelen hakemaan Punnitse & Säästä -liikkeestä. Sieltä saat juuri tarvitsemasi määrän ja valikoima on mielettömän laaja.

Resepti:

- 1 dl cashew -pähkinöitä
- 1 dl raakasuklaata
- 1 dl kivettömiä pehmeitä taateleita
- 1 dl kuivattuja omenoita
- 3 rkl raakakaakaojauhetta
- 0,5 dl kuivattuja karpaloita
- 1 dl kanelilla maustettuja paahdettuja manteleita

Aloita murskaamalla cashew -pähkinät blenderissä jauhoksi. Kaada jauho purkin pohjalle. Jatka jauhamalla suklaa muruiksi, ja kaada pähkinöiden päälle. Jatka samalla tavoin tuossa listan järjestyksessä, niin että päällimmäiseksi tulevat murskatut mantelit. Voit toki korvata karpalot jollain muulla marjalla, cashewit joillain muilla pähkinöillä oman makusi mukaan. Tällä ohjeella brownieseista tulee kuitenkin varmasti hyviä ja joulun makuisia.

Kirjoita lappuun valmistusohje:
Sekoita purkin sisältö kulhossa sekaisin ja lisää 1dl sulaa kaakaovoita. Seoksen tulee olla tahmeaa, joten tarvittaessa lisää joukkoon hiukan mantelimaitoa. Painele massa pieneen leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja laita pakastimeen 20 minuutiksi. Ota pakkasesta, leikkaa paloiksi ja nauti!

No nyt alkaa toivottavasti olla lahjat pikkuhiljaa paketeissa, toivottavasti saitte jotain ideoita vinkeistäni!
xo Elli

2174
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© ELLI GROMOV

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig