perjantai 28. marraskuuta 2014

MYSLINÄKKILEIPÄ

1282

Suunnittelin jo pari viikkoa sitten leipovani makeaa näkkileipää, mutta nyt vasta hiukan kevyemmällä treeniviikolla löysin aikaa leipomiselle. Time is my enemy really, sillä mitä kaikkea ihanaa voisikaan tehdä kun olisi vain enemmän aikaa! Ainakin enemmän näkkileipää, heh. En muista milloin olisin viimeksi syönyt mysliä, mutta nämä näkkärit muistuttiva mua jostain lapsuuden herkkumyslistä (jota sai vaan harvoina hyvinä päivinä, eli silloin kun lähti iskän kanssa kauppaan ;D ). Marjaisa kirpeys upposi mulle ainakin melko hyvin. Oikeastaan liiankin hyvin, koska pellillinen näitä katosi yhden hengen taloudesta melkein vaarallisen nopeasti. Näiden syöminen on koukuttavaa, testatkaapa vaikka!

Myslinäkkileipä:
(pieni pellillinen)

3 dl siemeniä
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl kuivattuja marjoja (Punnitse & Säästä superfood mix, suosittelen!)
3 rkl karpalojauhetta
2rkl psylliumia
1-1,5 dl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään huolellisesti ja lisää vesi joukkoon. Anna turvota noin 15 minuuttia ja tarkista tarvitseeko vettä lisätä. Seoksen tulee olla kosteaa, mutta ei nestemäisen valuvaa. Levitä leivinpaperin päälle mahdollisimman ohueksi. Paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 30-40 minuuttia. Avaa uunin luukkua muutaman kerran paiston aikana, jotta kosteus pääsee poistumaan ja näkkäri saadaan kuivumaan. Leikkaa lämpöisenä palasiksi ja anna kuivua mielellään ritilän päällä. Nauti vaikkapa kahvin tai teen kanssa!

Hyvää viikonloppua!
xo Elli

1277
SHARE:

2 kommenttia

  1. Uu, hyvältä näyttää! Täytyy tehdä yhessä vaikka jtn jouluisaa näkkäriä ku tuun! :) tekis mieli testailla noita sun muitakin reseptejä! :)
    -I

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, niitä leivontahetkiä ootellessa ;)

      Poista

© ELLI GROMOV

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig