sunnuntai 23. marraskuuta 2014

JOULUISET RAAKAPATUKAT

1225

Joulukuu lähestyy jo kovaa vauhtia, tajusin vasta, että marraskuuta on enää vain viikko jäljellä! Joulukin on melkeen oven takana, ja siksi se saa nyt tunkea leivonnaisissakin vähän joka paikkaan. Raakapatukat ovat hyviä välipaloja ja mikseivät ne kelpaisi jälkiruokinakin. Hintaa kaupan patukoilla on melkoisen paljon, joten yritän tehdä niitä itse aina kun ehdin. Pian alkavan joulukuun kunniaksi teinkin sitten raakapatukoita jouluisella twistillä. En tajua, miten kaneli ja kaardemumma vaan maistuvat niin hyvältä tähän aikaan vuodesta!

Christmas in one raw bite:
(6 patukkaa)

2,5 dl manteleita ja saksanpähkinöitä
0,5 dl mantelijauhoa
1 dl kuivattuja luumuja
1 rkl kookosöljyä
2 rkl sokeroimatonta omenasosetta
runsaasti kanelia
ripaus inkivääriä
kaardemummaa

Murskaa ensin pähkinät monitoimikoneessa jauheeksi, lisää vähitellen luumut ja sekoita massaksi. Lisää muut aineet joukkoon, ja sekoita kunnes koko massa on tasaista. Maista, onko mausteita tarpeeksi omaan makuusi. Pyörittele taikina tangoksi ja muotoile noin kymmenen senttiä pitkiksi patukoiksi. Säilytä rasiassa tai paketoi kelmuun, leivinpaperiin tai folioon. Patukat säilyvät huoneenlämmössä, mutta itse suosittelen säilyttämään niitä jääkaapissa, koska silloin ne maistuvat mielestäni paremmilta.

Mukavaa sunnuntaita!
xo Elli

1209

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© ELLI GROMOV

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig