torstai 6. marraskuuta 2014

Awesome rawsome chocolate


Life is like a box of chocolates - you never know what you're going to get. 
Forrest Gump in "Forrest Gump" (1994) 




Tilailin Greenstreetilta jokin aika sitten raakasuklaan valmistukseen aineksia, ja olenkin jo käyttänyt niitä paljon smoothieissa, mutta kaakaovoi on kyllä kutsunut jo kovasti tositoimiin. Niinpä viime viikonloppuna kun vihdoin oli aikaa, valmistin näitä herkullisia suklaapaloja. Tässä tulee sitten reseptiä, olkaas hyvä!

Peanut butter & raw chocolate bars, aka healthy snickers

Pohja:
1,5 dl cashew -pähkinöitä
5 taatelia
1 rkl kookosöljyä
1 rkl raakakaakaojauhetta

Valmista ensin pohja. Jauha pähkinät ja taatelit jauhoksi ja sekoita muut aineet joukkoon. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun neliön tai suorakaiteen muotoisen vuoan pohjalle. Pohjan tulisi olla suunnilleen kokoa 12cm x 15cm. Laita pakkaseen odottelemaan.

Täyte:
1,5 dl cashew -pähkinöitä
5 taatelia
3 rkl maapähkinävoita
1 rkl kookosöljyä
1 rkl raakakaakaojauhetta
puolikas banaani (tai kokonainen pieni banaani)
ripaus suolaa

Jauha jälleen pähkinät ja taatelit massaksi monitoimikoneeessa tai blenderissä, ja lisää muut aineet joukkoon. Sekoita kunnes massa on tasaista. Levitä pohjan päälle tasaisesti ja ripottele muutama kokonainen cashew -pähkinä massan päälle.

Suklaakuorrute:
1 dl kaakaovoita
0,5 dl kookosöljyä
0,5 dl raakakaakaojauhetta
1 tl maca -jauhetta
1 tl lucuma -jauhetta
1 tl hunajaa

Valmista suklaa kuumuutta kestävässä astiassa. Laita kattilaan kiehuvaa vettä ja aseta astia kattilan päälle. Jos sinulla ei ole sopivan kokoista astiaa, voit myös laittaa tiskialtaaseen tulpan, täyttää sen kiehuvalla vedellä ja asettaa astian sinne. Varo kuitenkin ettei vettä pääse suklaa-astiaan!

Sulata siis kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Tässä vaiheessa seoksen tulee olla hyvin juoksevaa. (Älä ihmettele koostumusta, kyllä se jähmettyy suklaaksi.) Kaada suklaaseos täytteen päälle ja laita takaisin pakastimeen. Anna jäätyä pakkasessa ennen kuin paloittelet suklaapalaset. Leikkaa terävällä veitsellä haluamasi kokoisiksi annoksiksi. Itse tein noin 2cm x 3cm paloja, ja sain tällä reseptillä 20 kappaletta.

Itse suosittelen nauttimaan näitä suoraan pakkasesta jäisenä, mutta voit myös ottaa herkut sulamaan noin puoleksi tunniksi ennen syöntiä. Koristele pähkinärouheella ja nauti!

xo Elli




SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© ELLI GROMOV

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig