maanantai 13. lokakuuta 2014

RAW APPLEPIE


Happiness is good food and great friends.


Syksy on ihanaa kynttilöiden ja rauhallisten iltojen aikaa. Sain viikonloppuna ilokseni taas ihania illallisvieraita. Alkupalaksi söimme salaattitorneja, pääruokana mausteista kikhernepinaattikookosrisottoa (mikä yhdyssanahirviö!) ja jälkkärinä kanelista omenapiirakkaa. 
Tulipa taas nälkä.

Omenapiirakka ja kaikki omenaiset jälkiruuat ovat lähellä sydäntä aina syksyisin. Kotimaisia omenia on joka puolella ja niiden maku saa Royal Galatkin kavahtamaan. Olen innostunut viime aikoina raakaleivonnasta hurjan paljon ja päätin tehdä perinteisen omenapiirakan raakana. Raaka omenapiirakka kuulostaa vähän kypsentämättömältä ja epävalmiilta, mutta miksi sitä näin suomeksi sitten kutsuisi? Raw applepie sounds a lot more better don't you think?


Katselin vähän reseptejä ja inspiroiduin Karita Tykkän reseptistä, jonka löydätte täältä:
http://superlemon.fi/blogi/raw-apple-strawberry-pie/

Muuntelin reseptiä hieman ja tein melko paljon pienemmän piirakan kuin tuossa ohjeessa. Tuutte näissä resepteissäni huomaamaan kuinka isossa roolissa pähkinät ja taatelit ovat keittiössäni. Ja mun kukkarossa. Heheh

Raw applepie

Pohja:
1dl manteleita
1dl cashew
3 pehmeää taatelia
1rkl hunajaa
1rkl kookosöljyä
1tl kanelia
1tl kardemummaa

Jauha tehosekoittimessa pähkinät muruksi. Lisää kaikki muut aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Massa saa jäädä hiukan rakeiseksi, mutta sen tulee olla hiukan kosteaa, jotta pystyt muotoilemaan sitä. Painele massa piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka pakkaseen odottamaan.

Täyte:
1rkl kaurahiutaleita (gluteeniton)
4 kotimaista omenaa
1rkl sitruunamehua
1rkl kookosöljyä
2rkl hunajaa
3 pehmeää taatelia
2tl kanelia

Jauha kaurahiutaleet jauhoksi tehosekoittimessa. Lisää taatelit, hunaja, sitruunamehu ja mausteet. Raasta kolme omenaa ja sekoita ne muun täytteen joukkoon. Maista. Itse pidän kanelista hyvin paljon, ja saatoin lisätä sitä tässä vaiheessa. Levitä täyte pohjan päälle. Leikkaa viimeinen omena lohkoiksi ja valele niihin hiukan sitruunamehua (estää tummumisen). Koristele piirakka omenalohkoilla ja esimerkiksi muutamalla ananaskirsikalla (koska ne oli halpoja K-marketissa).

Laita pakkaseen tai nauti heti. Minä otin sulamaan noin tunnin ennen tarjoilua ja se toimi!
Tarjoile esimerkiksi Oatlyn kauravaniljakastikkeen kanssa, jäätelö toimii myös aina: :)

Lämpöisiä syyshetkiä!
xo Elli


SHARE:

2 kommenttia

  1. Illallinen oli ihana, erityissuosikkini oli kyllä tuo jälkkäri! <3

    Raw kuulostaa kieltämättä paremmalta ku raaka, mutta en kyllä keksi parempaakaan suomenkielistä nimitystä.

    t. Vieras

    VastaaPoista
  2. Kiva, että maistui ;) Tulkaahan toistekin!

    VastaaPoista

© ELLI GROMOV

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig