perjantai 3. lokakuuta 2014

Kale pesto


Lehtikaali on nyt tosi in ja pop enkä mä sitä yhtään ihmettele. Se on todellista voimaruokaa. Se sisältää runsaasti C-vitamiinia, kuitua sekä kalsiumia, karoteenia, valkuaisaineita ja rautaa. Lehtikaali taipuu lautaselle monissa muodoissa. Se sopii smoothieihin, erilaisiin muhennoksiin ja keittoihin, salaatteihin ja silputtuna se toimii mausteena persiljan tapaan. So, high five for kale! Mä päätin testata, millaista pestoa siitä tulisi. Vastaus: hyvää. Suosittelen siis testaamaan!

Lehtikaalipesto:
noin 125g lehtikaalta
50g pähkinöitä/manteleita/siemeniä
(itse käytin manteleita ja cashewpähkinöitä)
loraus öljyä
(käytin neitsyoliiviöljyä)
suolaa

Huuhtele lehtikaali. Jos ruodit ovat kauhean paksuja, leikkaa ne pois. Keitä kaalia kattilassa muutama minuutti, kunnes se on kypsää. Ota kaalit kattilasta ja säästä keitinvettä noin desin verran sivuun. Laita pähkinät tehosekoittimeen/blenderiin ja surauta jauheeksi. Sekoita hiukan jäähtyneet kaalit joukkoon. Tässä vaiheessa voit joutua lisäämään nestettä, keitinvettä. Lisää lopuksi öljyä ja suolaa oman maun mukaan.

Nauti esimerkiksi dippi- tai salaatinkastikkeena, pastaruuissa tai levitteenä. Minä testasin heti riisikakkujen kanssa ja oi kun oli hyvää! 

Makoisaa viikonloppua!
xo Elli


SHARE:

2 kommenttia

  1. Kuulostaa hyvältä, tätä pitää itsekin kokeilla! Harmi vaan, että kirvat veivät meidän kaalisadon. :(
    -A

    VastaaPoista
  2. Joo kannattaa kokeilla! :) Voi höh nuo kirvat. :/

    VastaaPoista

© ELLI GROMOV

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig