keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Herkullinen ja helppo siemenleipä



Gluteenitonta ruokavaliota noudattavien leipävalikoima kaupan hyllyllä on melko kehno. Ensinnäkin hinnat ovat korkealla ja toiseksi ainesosaluettelot ovat usein turhan pitkiä. Gluteenittomiin leipiin laitetaan monesti lisäaineita, jotta koostumus muistuttaisi mahdollisimman paljon "oikeaa" leipää. Itse suosin mahdollisimman luonnollisia tuotteita. Senpä takia, jos mieleni tekee leipää, pyrin leipomaan sitä itse.

Tämä resepti on äärettömän helppo ja nopea toteuttaa. Se sopii gluteenitonta sekä paleo -ruokavaliota noudattaville. Ja tietty kaikille herkuttelijoille. Tää näkkäri on nimittäin hyvää ja koukuttavaa!

Siemennäkkileipä:
500g siemeniä tai pähkinöitä valintasi mukaan
(itse laitoin kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä, sekä mantelirouhetta)
3 kananmunaa
1/2dl oliiviöljyä
suolaa rouhittuna

Riko kananmunien rakenne ja sekoita siementen kanssa. Lisää öljy. Levitä ohueksi tasaiseksi levyksi pellille. Rouhi päälle suolaa. Paista uunin keskitasolla 150 asteessa noin 30min. Leikkaa paloiksi heti otettuasi pellin uunista. Anna jäähtyä, mieluiten ritilän päällä.
Nauti!

Itse syön näitä ihan sellaisenaan, minusta ne eivät kaipaa leivänpäällisiä lainkaan. Tämä resepti on siitä mun suosikki, että sitä on hyvin helppo muokata. Käyttämällä eri siemeniä tai pähkinöitä, lisäämällä mausteita ja yrttejä saa ihan erilaisia makuja aikaan. Makean version tästä saisi lisäämällä vaikkapa kuivattuja hedelmiä! Ehkä joku makeahko ja jouluinen näkkäri voisi olla seuraava projekti.

xo Elli


SHARE:

2 kommenttia

  1. Tein näitä just ja tuli tosi hyviä! Kiitos reseptistä :)

    VastaaPoista

© ELLI GROMOV

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig