perjantai 17. lokakuuta 2014

Ensimmäiset crossfit -kilpailuni

High five! @Pasi Hämäläinen

Osallistuin taannoin Lahden Gentain järjestämiin Gentai Showdown -kilpailuihin. Ja lajina oli siis crossfit. Tapahtuma oli aivan huikea ja kisakokemus sitäkin mahtavampi. Aluksi jännitti ja vähän pelottikin, mutta jälkifiilikset olivat sen verran hienot, että nämä eivät taatusti jää viimeisiksi kisoikseni.

Mulla on tosiaan tässä syksyn alusta ollut menossa voimakausi. Oon treenannut enemmän pelkkää painonnostoa ja yrittänyt saada lisää maksimivoimaa. Sain viikon varoituksella kuulla näistä kisoista, ja hetken mietitytti, että miten selviäisin taas ihan hyvin erilaisesta urheilusuorituksesta. En kuitenkaan halunnut missata näin hienoa mahdollisuutta kisailla, joten sivuutin huoleni. Enkä kadu päätöstäni. Viikon aikana sitten yritettiin valmistautua kisoihin parhaalla mahdollisella tavalla. Hiottiin vähän toes to bar -tekniikkaa ja vedettiin leukoja. Kyllä me yksi kamala metconkin vedettiin. Luulin, että soutaessa keuhkot lähtee pihalle! Eheh, fiilikset siinä kohtaa eivät olleet mitä iloisimmat. Pientä flunssaakin tunsin nahoissani sillä viikolla, mutta inkivääri, pakuritee plus vitamiinit auttoivat pitämään pöpön kurissa. Lauantaipäivä vaan lähestyi ja jännitys tiivistyi. 


Kun saavuimme kisapäivänä Lahden suurhallille, fiilis oli: "wou tää mestahan on iso!". Siistii, nyt päästään todella kilpailun makuun! Showdown -kisassa ei skabailtu ainoastaan crossfitin parissa, vaan lajeina oli lisäksi taido, brasilian jiu-jitsu ja girevoy sport. Tämän takia ohjelma oli tiivis ja tahti kova. Meillä crossfitissä oli kaksi lajia sekä finaali. Kilpailijoina oli viisi naista ja kuusi miestä, ja kisailimme vuorotellen ilman taukoja. Tämä lisäsi tietysti haastetta kehiin, sillä palautuminen suorituksien välissä jäi todella lyhyeksi. Toisaalta plussaa oli se, että yksi kunnon lämmittely riitti ja vedettiin koko setti samat hiet päällä.


Ensimmäisenä lajina oli:

9 - 15 - 21:
- Maastaveto 110 / 75 kg
- Toes-to-Bar (jalkojen nosto)

Aikaraja 6 min.

Tämä laji oli mielestä aika kiva.  En ollut kuitenkaan ollenkaan tyytyväinen omaan suoritukseeni. Selässäni tuntui outoa ja kipua, joka haittasi maastavedossa. En saanut myöskään toes-to-bar -liikettä kulkemaan tavalliseen tapaan ja jäin siinä hiukan jälkeen. Ajattelin ennen suoritusta, että tämä tulisi olemaan helppoa minulle, mutta ei. Nyt täytyy vain treenata lisää tätä liikettä.


laji 2:
AMRAP 8 min:
- 2 x rinnalleveto kyykkyyn / raaka rinnalleveto + etukyykky
- 8 m käsilläkävely
- 30 tuplanaruhyppyä
Aloituspaino 60 kg (miehet) ja 40 kg (naiset).
Jokaisella kierroksella rinnallevetoon lisätään 10 kg (miehet) / 5 kg (naiset).

Apua! En mä osaa kävellä käsillä! Paniikki iski. Noo ehkä mä opin sen tossa suorituksen aikana. Muuten tämä laji oli mulle oikein mieluinen. Onnistuin kyllä saamaan muutamia hyviä kävelyaskeleita, mutta kyllä se hidasti suoritustani ikävästi. Tuplanaruhyppyihini olin erittäin tyytyväinen, sillä sain joka kerralla vedettyä kaikki 30 hyppyä putkeen! Aikoinaan olin todella huono tuplanaruhypyissä, mutta nyt huomaan kehittyneeni paljon.  Rinnallevedot taas eivät olleet niin hyviä kuin olisin halunnut niiden olevan, jotenkin se rauta tuntui paljon raskaammalta kuin treeneissä aiemmin.  Tähän suoritukseeni olin kuitenkin melko tyytyväinen, ehkä juuri noiden tuplanaruhyppyjen takia.


Finaaliin en päässyt, mutta kovat lajit olivat siinäkin. Oli tylsää katsoa vierestä, sillä olisin niin halunnut olla mukana tekemässä! No ensi kerralla sitten. :)


Finaali:
- 500m soutu
- 30 x leuanveto (miehet rinta tankoon)
- 30 x tempaus 50 kg (miehet) / 35 kg (naiset)
- 30 x box-over-burpee (yleisliike + laatikon ylitys)
- 30 x thruster 50 kg (miehet) / 35 kg (naiset)

Aikaraja 12 min.

Nälkä kasvaa syödessä -sanonta pätee kyllä kilpailemiseenkin. Woop, koska taas uudestaan! Sain kovasti lisää motivaatiota omaan harjoitteluuni, ja tiedän taas missä kaipaan lisää treeniä. Käsilläkävelyä olen harjoitellut aktiivisesti, ja nyt olen jo paljon parempi kuin tuona kisapäivänä. (Instagramista voit seurata videoitani) Lupaan, että seuraavissa kisoissa tämä liike ei hidasta minua!


Katsokaahan vielä videokooste tapahtumasta:

http://vimeo.com/108440505

Hyvää viikonloppua!

xo Elli
Ilosia crossfit -typyjä. @ Eveliina Tistelgren


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© ELLI GROMOV

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig